POBJEDNIK SPLITA 2015.

Što kaže Petar Grašo na Grdovićeve optužbe o namještaljki?

06.07.2015 u 13:15

  • +11

Finalna večer 55. Festivala zabavne glazbe Split 2015.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Pobjednik 55. Splitskog festivala po izboru publike, ali i stručnog žirija, glazbenik je Petar Grašo. Netom nakon spektakularne pobjede na Prokurativama Grašo se osvrnuo i na nedavne izjave Mladena Grdovića o namještanju na festivalu

Petar Grašo uistinu ima razloga za slavlje!

Njegova pjesma 'Moje zlato' odnijela je sve što se odnijeti moglo na netom završenom Splitskom festivalu. Publika je od riječi do riječi pjevala stihove ovog zagarantiranog hita, nagradivši Grašu prvim mjestom, baš kao i stručni ocjenjivački žiri.

Nagradama tu nije kraj jer je pjevačeva pjesma 'Uvik isti' proglašena najslušanijom prošlogodišnjom festivalskom pjesmom.

'Svi smo znali da je pjesma dobra, ali da će tako brzo ući u domove, nisam ni sanjao. Ovo je čarolija, baš kao i cijela ova priča. Pjesme ne radim za nagrade, nego za publiku i da bi one ostale u domovima ljudi 20-30 godina', rekao je pjevač netom nakon pobjede.

Na izjave Mladena Grdovića, prema kojima mu je pobjeda namještena, kaže, ne obazire se.

'Uvijek postoje određene glasine i ne znam što bih tu imao posebno komentirati. O meni se govorilo i dobro i loše. Večerašnji pljesak publike i nagrada za najslušaniju prošlogodišnju pjesmu sve govore', kazao je Grašo, pjevač koji se vratio na glazbenu scenu prošle godine i shvatio da nije pogriješio.


Tonči i Vjekoslava Huljić s Petrom Grašom prilikom preuzimanja nagrade

'Imao sam malo veću pauzu jer mi glazba više nije predstavljala zadovoljstvo. Tih nekoliko godina što me nije bilo kod publike je stvorilo samo još veću želju da me ponovno čuje.'

Pobjedu je slavio u društvu dugogodišnje djevojke Danijele Martinović. 'Ona je jedna jednostavna i lijepa žena koja voli puno pjevati i ne predstavlja mi konkurenciju', iskren je Grašo.

Drugo mjesto publike osvojili su Mladen Grdović i klapa Munita, a treće Klapa Rišpet i Frane Perišin. Žiri je drugo mjesto dodijelio Tediju Spalatu, Tomislavu Braliću i klapi Intrade dok je treća Danijela Martinović.

Više slika pogledajte u fotogaleriji.