tportal.hr

Zagreb
+18
Osijek
+19
Pula
+22
Rijeka
+24
Zadar
+22
Split
+22
Dubrovnik
+21

MINERALNA VODA

Mivela - bogatstvo prirodnog magnezija

Jamnica d.d. na hrvatsko tržište dovodi novu gaziranu prirodnu mineralnu vodu Mivela koja se po specifičnom omjeru i količini otopljenih minerala, primarno magnezija i hidrogenkarbonata, izdvaja od svih ostalih magnezijevih voda na našem tržištu.

Datum objave:
25.11.2009 14:40

Zadnja izmjena:
25.11.2009 14:58

Vezane teme

Prirodna mineralna voda Mivela sadrži 330 miligrama magnezija po litri te ima blagotvoran učinak na zdravlje organizma. Naime, magnezij je jedan od najvažnijih unutarstaničnih minerala - preko 350 vitalnih staničnih reakcija izravno ovisi o njemu, a visoki sadržaj Mg++ svrstava Mivelu u vode koje se preporučuju za svakodnevnu uporabu, bez obzira na spol i dob.

Karakterističan sastav Mivele, koja je uz veliku količinu magnezija bogata i hidrogenkarbonatima (HCO3ˉ), omogućuje organizmu apsorbiranje i iskorištavanje magnezija za vitalne funkcije. Postoje i druge vode bogate magnezijem, ali one sadrže veću količinu sulfata koji imaju laksativno djelovanje.

Količina magnezija u 1 litri mineralne vode Mivela zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom, bez neželjenih popratnih učinaka na probavu. Uloga magnezija u organizmu je višestruka: on može ublažiti posljedice stresa koji se očituje nervozom, razdražljivošću, glavoboljom, problemima s probavom, poremećajem spavanja, napetošću mišića i dr.

Magnezij također olakšava kardiovaskularne tegobe, stabilizira rad srca i krvni tlak, sudjeluje u reguliranju razine šećera u krvi, pomaže općem metaboličkom stanju organizma i održavanju imunološkog sustava te bržem oporavku organizma poslije fizičkog napora.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr