Zdravlje MINERALNA VODA

Mivela - bogatstvo prirodnog magnezija

  • Autor: tportal.hr
  • 25.11.2009 14:58:36
  • 25.11.2009 14:40:25

Jamnica d.d. na hrvatsko tržište dovodi novu gaziranu prirodnu mineralnu vodu Mivela koja se po specifičnom omjeru i količini otopljenih minerala, primarno magnezija i hidrogenkarbonata, izdvaja od svih ostalih magnezijevih voda na našem tržištu.

Prirodna mineralna voda Mivela sadrži 330 miligrama magnezija po litri te ima blagotvoran učinak na zdravlje organizma. Naime, magnezij je jedan od najvažnijih unutarstaničnih minerala - preko 350 vitalnih staničnih reakcija izravno ovisi o njemu, a visoki sadržaj Mg++ svrstava Mivelu u vode koje se preporučuju za svakodnevnu uporabu, bez obzira na spol i dob.

Karakterističan sastav Mivele, koja je uz veliku količinu magnezija bogata i hidrogenkarbonatima (HCO3ˉ), omogućuje organizmu apsorbiranje i iskorištavanje magnezija za vitalne funkcije. Postoje i druge vode bogate magnezijem, ali one sadrže veću količinu sulfata koji imaju laksativno djelovanje.

Količina magnezija u 1 litri mineralne vode Mivela zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom, bez neželjenih popratnih učinaka na probavu. Uloga magnezija u organizmu je višestruka: on može ublažiti posljedice stresa koji se očituje nervozom, razdražljivošću, glavoboljom, problemima s probavom, poremećajem spavanja, napetošću mišića i dr.

Magnezij također olakšava kardiovaskularne tegobe, stabilizira rad srca i krvni tlak, sudjeluje u reguliranju razine šećera u krvi, pomaže općem metaboličkom stanju organizma i održavanju imunološkog sustava te bržem oporavku organizma poslije fizičkog napora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više