MG MIVELA

Što je sve potrebno za dobro vježbanje?

11.04.2016 u 15:08

Bionic
Reading

Magnezij iz Mg Mivele te elektroliti i vitamini iz ProSporta pomažu kod vježbanja. Na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 7. veljače održan je kongres Fitnes učilišta na kojem su fitnes profesionalci svim polaznicima objasnili kako pravilno vježbati te kako briga o vlastitu zdravlju ovisi i o redovnoj fizičkoj aktivnosti, pri čemu veliku važnost igra unosa minerala, vitamina i elektrolita za vrijeme vježbanja

AKO TRENIRATE, TREBATE MAGNEZIJ

Uz nove metode vježbanja naglasak kongresa bio je na važnosti pravilne prehrane, ali i unošenju tekućine uoči, tijekom i nakon fizičkih aktivnosti. Stoga je u svome kratkom uvodnom dijelu jedna od najpoznatijih instruktorica pilatesa, Asja Petersen, polaznicima govorila o učincima prirodnog magnezija tijekom i nakon napornog fizičkog vježbanja te je preporučila MgMivelu jer tako najlakše unosimo potreban magnezij tijekom vježbanja.

'Prirodan magnezij pomaže sportašima i rekreativcima jer tijekom treninga sudjeluje u staničnim reakcijama pri kojima se stvara energija, a najpraktičnije ga je uzimati u tekućem obliku. Zato je Mg Mivela napitak koji mnogi piju.'

UZ PROSPORT LAKŠE SE IZDRŽI TRENING

Napitak koji se preporučuje za trening jest ProSport.

'Uz vodu, sportašima je neophodna nadoknada elektrolita koji se gube znojenjem, a kod dugotrajnijih treninga ili natjecanja za koja je potrebna izdržljivost neophodno je nadoknaditi i energiju unosom napitaka koji sadrže ugljikohidrate (šećere). Jamnica ProSport izotonično je negazirano osvježavajuće bezalkoholno piće s okusom limuna i grejpa te naranče, s dodatkom vitamina i minerala, koje za razliku od drugih izotoničnih napitaka sadrži palatinozu – posebnu vrstu šećera koja se apsorbira sporije od običnog šećera te je stoga dugotrajniji izvor energije', rekla je poznata trenerica Marija Andrijašević.

Na kongresu su o svojim iskustvima u praktičnom i teorijskom dijelu govorili vrhunski stručnjaci u sportu i fitnesu ‒ Ana Matejak, Pero Kuterovac, Goran Sajko, Marija Andrijašević, Aleksandar Miketa, Asja Petersen i Igor Čerenšek ‒ te su u svojim programima predstavili mnoštvo novih informacija iz kineziologije i novih trendova u vježbanju.

Iako u Hrvatskoj aktivno vježba tek četiri posto populacije i brojke o pretilosti i zdravstvenim problemima uzrokovane smanjenom fizičkom aktivnošću često zauzimaju važan dio medijskog prostora, svi gosti i sudionici kongresa primijetili su promjenu trendova i želju građana da unatoč svakodnevnim obvezama pronađu vremena za sebe i redovnu tjelovježbu.