Zdravlje PREVIŠE VREMENA PRED EKRANOM

Djeci prijeti visoki krvni tlak

  • Autor: K. Z.
  • 4.8.2009 10:48:16
  • 4.8.2009 10:00:00

Djeca koja previše vremena provode ispred računalnog ili televizijskog ekrana mogla bi imati problema s povišenim krvnim tlakom, pokazuje najnovije istraživanje

Znanstvenici su otkrili da djeca koja pred ekranom provedu prosječno dva i pol sata dnevno imaju viši krvni tlak od djece koja su rijetko pred ekranom.

Što je točno uzrok tome, nije poznato, ali znanstvenici vjeruju da televizija i računala uzimaju djeci vrijeme koje bi trebali provesti u bavljenju fizičkim aktivnostima. Visoki krvni tlak jedan je od faktora koji povećavaju rizik za oboljenje od potencijalno smrtonosnih kardiovaskularnih bolesti.

Tijekom istraživanja promatrano je 111 djece u dobi od tri do osam godina. Otkriveno je da djeca prosječno tijekom dana pred ekranom provode sat i pol vremena, iako ima i onih koji znatno više vremena provode pred televizorom i računalom.

Znanstvenici su otkrili da djeca koja pred ekranom provode najmanje vremena imaju znatno niži krvni tlak od djece koja većinu slobodnog vremena provode u igranju računalnih igrica i gledanju filmova.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više