Zdravlje U RITMU MUZIKE ZA PLES

Muzika vježbanje čini učinkovitijim

  • Autor: tportal.hr
  • 1.8.2009 14:59:46
  • 1.8.2009 9:14:05

Slušanje glazbe sa snažnim beatom za vrijeme tjelovježbe može vam pomoći da izdržite duže, budete brži i učinkovitiji

Ponavljanje koje doživljavamo kao ritam temelj je sve glazbe. Trčanje se također u svojoj biti sastoji od ponavljanja koraka, otkucaja srca i disanja. To je najosnovnija veza između muzike i pokreta, a može se vrlo jednostavno i učinkovito upotrijebiti kako bi se što više unaprijedio trening.

Kao prvo, važno je znati da je ritam važan, ali i da se ne mora savršeno poklapati s vašim kretanjem. Postoji značajan broj brzih up-tempo house pjesama iz razdoblja osamdesetih i devedesetih koje su odlične za vježbanje. No, zapravo je često slučaj da je upravo sporija muzika, soul, hip-hop ili dancehall reggae bolji izbor za vježbanje. Sporija muzika potiče na snažnije kretanje nogu koje kao da udaraju o bubanj.

To 'jahanje' na ritmu je ono što muzici daje osjećaj kretanja, a jednom kad se krećete, trčanje i kretanje uopće postaje radost, a ne muka.

Stoga idući put kad se spremate na trčanje ili na aerobik pojačajte muziku i udarite jaki ritam. Pritom ipak treba imati na umu upozorenja liječnika da su zbog preglasne muzike moguća oštećenja sluha, ali i opasne situacije u prometu jer ako su vam slušalice na ušima nećete moći pratiti što se događa oko vas i pravodobno reagirati.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više