Zdravlje SLATKI GRIJESI

Koje se nezdrave hrane nikako ne možete odreći?

  • Autor: tportal.hr
  • 24.9.2012 12:12:06
  • 24.9.2012 10:51:50

Ako omiljene nezdrave poslastice konzumirate umjereno i povremeno, ne morate ih se onda odricati, tvrde stručnjaci

Neki od nas ne mogu odoljeti gaziranim sokovima, a drugi vole slatke ponoćne obroke. Većina ljudi, uključujući i one koji njeguju zdrave prehrambene navike, voli barem jednu namirnicu koja nikako ne ulazi u kategoriju zdrave hrane.

Srećom, ne morate se odricati takvih užitaka jer najnovije istraživanje pokazuje da ako većinom jedete zdravo, pokoja poslastica iz redova nezdrave hrane neće vam donijeti probleme. Točnije, ako sebi povremeno dopustite uživanje u, primjerice, kolačima, smanjit ćete žudnju za tom vrstom hrane i spriječiti prejedanje koje se nerijetko javlja kao rezultat odricanja.

Imajte na umu da takvu hranu smijete konzumirati samo povremeno i u manjim količinama. Naravno, bit će vam potrebna snaga volje, ali s vremenom će se to pretvoriti u naviku pa onda neće biti više problema, barem tako kažu stručnjaci iz svjetski poznate klinike Mayo.

A kojim nezdravim namirnicama vi ne možete odoljeti? Odgovorite na to pitanje u našoj anketi, a ako želite, možete u komentarima pojasniti i zašto se ne možete odreći hrane za koju znate da vam šteti.

166744,165213 ,150549 ,131332
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više