Zdravlje TAJNI SIGNAL

Zašto vam je vruće kad se susretnete s muškarcem?

  • Autor: tportal.hr
  • 30.5.2012 14:37:08
  • 30.5.2012 12:55:49

Kad se susretnu s muškarcem, ženama doista postaje toplije. Koristeći toplinske snimke, psiholozi su pokazali da čak i jednostavan društveni kontakt izaziva rast tjelesne temperature

U istraživanju su znanstvenici otkrili da je temperatura lica volonterki porasla tijekom interakcije s muškarcima. Dodiri po licu i prsima u trajanju od dvije sekunde opisani su kao dodiri po intimnim mjestima i imali su veći učinak od dodirivanja ruku i dlanova.

Tjelesni kontakt s osobom suprotnog spola također izaziva veću temperaturu, a društveni kontakti mijenjali su temperaturu za 0,1 stupanj Celzijusa.

Prethodna su istraživanja pokazala da se temperatura lica i tijela povećava za vrijeme seksualnog uzbuđenja, a temperaturu lica mogu podići strah i stres. U članku objavljenom u časopisu Biology Letters znanstvenici na čelu s Amandom Hahn sa Sveučilišta St. Andrews u Škotskoj tvrde da su otkrili to da dodir podiže temperaturu lica, čak i kada je sporedni element laboratorijskog postupka.

'Blago crvenilo kože lica percipira se kao detalj privlačnosti', kaže prof. Hahn, tvrdeći da povišena temperatura lica prilikom društvenih kontakta može značiti signal u komunikaciji, piše Daily Mail.

196514 ,196414 ,196008 ,195776
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više