RAZMISLITE PRIJE OBROKA

Evo zašto nije dobro jesti za uredskim stolom

26.08.2011 u 09:10

Bionic
Reading

Radni stol, tipkovnica računala i mobitel puni su bakterija, pa prije obroka koji ćete pojesti na poslu provjerite kad ste zadnji put očistili površinu stola

Dva je sata i kolege su naručili ručak dostavom koji će pojesti za stolom. Vi ste se odlučili pojesti salatu koju ste jutros ostavili u hladnjaku u uredskoj kuhinji? Sve veći broj zaposlenih svoje će obroke konzumirati za uredskim stolom ne

računajući na jedan grozan podatak: na vašem uredskom stolu uživa čak 400 puta više bakterija nego u zahodskoj školjki. Podaci su to iz American Dietetic Associationa koje citira Huffington Post.

Samo šest posto američkih zaposlenika očistit će svoj uredski stol jednom mjesečno ili rjeđe. I prije nego što prijeko pogledate kolegicu preko puta, budite iskreni: kad ste vi zadnji put očistiti i dezinficirali radnu površinu u uredu u usporedbi s površinama u vašoj kuhinji? Vjerojatno, ne tako davno. Donosite li ručak na posao i čuvate ga u hladnjaku? Jedna od pet osoba priznala je kako ne zna je li uredski hladnjak ikad opran!
Trovanja hranom i zaraze salmonelom i E.coli potencijalni su demoni s uredskih stolova',kaže Toby Smithson, glasnogovornik udruge American Dietetic Association koji savjetuje da prije obroka očistite ruke i površinu radnog stola za kojim ćete pojesti ručak.

Samo par minuta svakog dana u kojima ćete površinu oprati antibakterijskim sredstvom pomoći će vam da svoj stol držite čistim, a ne zaboravite ni površine u kojima bakterije obožavaju stanovati kao što su tipkovnica vašeg računala i mobitel. I još nešto, neće štetiti da stavite papirnati ubrus na stol prije no što krenete jesti.