NAJSTARIJI SIJAMSKI BLIZANCI

Gotovo 60 godina dijele svaki životni trenutak

08.03.2009 u 06:45

Bionic
Reading

Najstariji sijamski blizanci, Ronnie i Donnie Galyon, već 57 godina žive spojeni

U 57 godina najstariji sijamski blizanci Ronnie i Donnie naučili su se živjeti povezani. Tako im nije potrebno ogledalo za jutarnje brijanje, budući da briju jedan drugoga. Donnie se boji mraka te ga Ronnie bratski zagrli dok ne zaspi. To su dobre strane zajedničkog života.

S druge strane, braća su karakterno vrlo različita. Ronnie naziva Donnieja ženicom, jer obožava kućne poslove. Iako žive spojeni, svaki ima svoje osobne stvari i odjeću, jer je jako važno da zadrže vlastiti identitet, budući da su oni ipak dvije osobe.

Vrlo često među braćom dolazi do sukoba i svađa, koje završavaju ljutim fizičkim okršajima. Obiteljski doktor pojašnjava da blizina koju dijele nije uvijek pozitivna stvar: 'Dijeliti baš svaki trenutak, pa i s osobom koju najviše volite, zna biti mučno. Njihov cijeli život je jedan veliki kompromis'.

Najveći problem je onaj seksualne prirode. Iako Ronnie i Donnie imaju samostalna srca, pluća i jetru, dijele probavni trakt i spolni organ. Iako su obojica željeli postati očevi, nisu uspjeli.

Odmalena su se s mukom probijali kroz život. Majka ih je napustila odmah po rođenju, a prve dvije i pol godine proveli su u bolnici. Kasnije su bili izbacivani iz škola jer su 'odvlačili pažnju ostalih učenika' i nisu uspjeli naučiti čitati i pisati, za čime najviše žale.

Za život su zarađivali na vlastitom hendikepu. Ronnie i Donnie bi na prikolici gledali televiziju, a ljudi su plaćali da bi gledali njih. Tim novcem otac je prehranio devetero djece. Osim toga, zaradili su dovoljno novca da u 39. godini odu u penziju.