TPORTAL.HR DAJE SVE OD SEBE

Dobitnici 15. prosinca

16.12.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Akcija 'Tportal.hr daje sve od sebe' će najbržima danas pokloniti parfeme Paco Rabanne, poklon bonove Accessoiresa, knjige, DVD-e, kozmetiku i ulaznice za doček Nove godine u Tvornici kulture

Rijekatekstil i Accesoires poklanjaju pet bonova u vrijednosti od 50 kn.


Accesoires

Od 2003. Accessoires trgovine su nezaobilazna mjesta za sve zaljubljene u modu i samoizražavanje kroz stil. Idejni koncept tada je oblikovan u prvoj trgovini otvorenoj na top lokaciji u Splitu (Marmontova ulica), koja je i danas jedna od najuspješnijih trgovina. Modna inspiracija dolazi prvenstveno iz života, s gradskih ulica i trgova, iz stotina individualnih stilova koje srećemo svaki dan. Taj kaleidoskop boja i oblika začinjen sa duhom plesa i veselja svakom novom kolekcijom dolazi u Accessoires trgovine. I same Accessoires trgovine također su posebno osmišljene - moderne i cool, a opet vesele i živopisne.

Promands čitateljima poklanja tri parfema Paco Rabanne Lady Million!


Paco Rabanne, Lady Million

Živahan i senzualan, Lady Million je svjež, cvjetan, drvenasti miris, poput nektara zavodljivog cvijeća. Gorka naranča, malina, neroli, jasmin, gardenia. Negova narkotična slatkoća začarat će i ukrasti svu pažnju! Svakim pokretom otkrit će nešto novo, poput igre svjetlosti na dijamantu.

Fraktura, nakladnička kuća orijentirana na visokokvalitetnu književnost hrvatskih i europskih autora, poklanja čitateljima tri primjerka knjige 'Valfierno' autora Martina Caparrosa.


Martín Caparrós, 'Valfierno'

Svijet je u ljeto 1911. šokirala vijest iz Pariza: iz Louvrea je ukradena Leonardova Mona Lisa! Novine su špekulirale da iza krađe stoje subverzivni umjetnici poput Picassa ili Apollinairea, ali policija nikada nije pronašla lopova. Zna se samo da je dvije godine poslije u Italiji uhićen Vicenzo Perugia, koji je pokušao prodati Mona Lisu antikvaru iz Firence. Argentinski pisac Martín Caparrós upoznaje nas s argentinskim plemićem markizom De Valfiernom, imućnim starcem koji prije smrti odluči olakšati dušu američkom novinaru. Ispostavlja se da je inteligentni kozmopolit iz Pariza s istančanim ukusom za umjetnost zapravo sin sluškinje iz Buenos Airesa. Njegova životna priča puna je izmišljenih identiteta i falsifikata koji svjedoče o pokušaju glavnog junaka da pronađe sebe i obogati se. Tajna koju Valfierno otkriva novinaru o krađi Mona Lise zapanjujuća je kao i sam roman, koji se čita u dahu.

Stilmark vam poklanja L'occitaneov gel za tuširanje i kupku, i mlijeko za tijelo Fleur Chérie

Poznat kao dragocjeni cvijet Mediterana, cvijet naranče, nježan i ženstven miris, poznat je diljem regije, a obavija ga mit ljepote.
Njegovo eterično ulje neroli je zahvaljujući svojem raskošnom i dragocjenom mirisu postao omiljeni miris jedne princeze koja je toliko voljela ovaj miris da mu je dala svoje ime. L'occitane je u spomen na princezu Nerolu kreirao make-up kolekciju: Fleur Chérie. Profinjeni gel za tuširanje i kupka u dodiru s vodom pretvara se u raskošnu i bogatu pjenu koja vas obavija senzualnim mirisom Fleur Chérie. Svilenkasto mlijeko za tijelo, obogaćeno hranjivim uljem koštica grožđa, brzo se upija i vraća koži mekoću te je obavija nježnim, profinjeno cvjetnim mirisom.

Algoritam vas nagrađuje s tri primjerka knjige 'Božji grijesi', autorice Maje Sačer.


Maja Sačer, Božji grijesi

Sedamnaest lijepo posloženih priča sačinjava prvu zbirku Maje Sačer provokativno nazvanu 'Božji grijesi'. Doista, kada se zbirka pročita u cijelosti, kada se od prve priče 'Eden' i grešaka pri stvaranju čovjeka, koje rezultiraju komičnim i grotesknim zapletom, pročita zbirka redom, stječe se dojam drukčijeg, autorskog i vrlo autentičnog pogleda na svijet. Naime, nakon 'Edena' i katapultiranja iz raja čovjeku slijedi ljudska komedija, niz priča iz svakodnevice presudno uronjenih u ljubavne boli i jade i konzumerističko društvo, odreda ženski obojanih, da bi se sve finaliziralo s nekoliko priča koje se opet podižu do apstrakcije, do znanstveno-fantastičnih, ponekad futurističkih, a ponekad komično-teoloških priča. Tako je ovo zbirka o padu, drami – dominantno ljubavnoj – i različitim utopijskim i religijskim opcijama spasa, pri čemu se sve događa u imperiji tihe ironije.

Blitz vam donosi dva velika filmska hita, treći nastavak iz sage 'Sumrak', 'Pomrčinu' te britanski odgovor na 'Gladijatora', film 'Centurion'.


'Pomrčina'

U 'Pomrčini' se Bella ponovno zatječe usred opasnosti dok Seattleom hara niz zagonetnih ubojstava, a zlonamjerna vampirica nastavlja tragati za osvetom. Usred svega toga prisiljena je odabrati između ljubavi prema Edwardu Cullenu i prijateljstva s Jacobom Blackom – znajući da bi odluka koju donese mogla raspiriti pradavni sukob vampira i vukodlaka. Dok joj se školska matura sve brže približava, Bellu očekuje najvažnija odluka u životu.


'Centurion'

Godina je 117. Rimsko carstvo proteže se od Egipta do Španjolske, a na istoku skroz do Crnog mora. Za to vrijeme, u sjevernoj Britaniji vladaju nemiri – neustrašivi i divlji Pikti prkose Rimljanima na svakom koraku. Quintus Dias (Fassbender) zajedno s generalom Virilusom (West) koji predvodi legendarnu Devetu legiju odlazi se suočiti s Piktima, pod naredbom da ih sve pobije i istrijebi. Međutim, nakon što ih na nepoznatom tlu dočeka zasjeda, a general Virilus bude otet, Quintus će se zajedno s malo preživjelih legionara morati suočiti s opakom ratnicom Etain (Kurylenko), pokušati spasiti generala Virilusa i nekako se domoći sigurnosti rimske granice.

Atlantic grupa poklanja našim čitateljicama Ahava Source piling za lice obogaćenih mineralima i ekstraktima Mrtvog mora.

Proizvodi iz Ahava linije Source obiluju hidratizirajućim sastojcima, a inspirirani su prirodom i usavršeni vrhunskom tehnologijom. Source proizvodi intenzivno hidratiziraju i hrane kožu, daju joj novu vitalnost i trenutačno popravljaju njezin izgled. Obogaćeni Mineral Skin Osmotor (MSO) u sebi sadrži precizno znanstveno izbalansiranu razinu minerala koji se nalaze u našoj koži. Source proizvodi za njegu lica visoko su učinkoviti u održavanju kože vitalnom s pomoću cjelodnevnog hidratizirajućeg učinka, potičući njezin prirodni anti aging obrambeni sustav.

Tvornica kulture se pobrinula da Novu godinu provedete ludo i nezaboravno uz glazbu novog vala.

Glazba novog vala zasigurno je idealna za stvaranje izvrsne plesne atmosfere za doček Nove godine. Rasprodani novogodišnji dočeci u Tvornici kulture prethodnih godina dokaz su da je Nova godina u Tvornici kulture uz DJ-a Bencarića pun pogodak za sve one kojima je zabava uz ritmove Haustora, Azre i drugih novovalnih legendi povod za veseli ples i druženje u dobrom društvu. Neka vam Nova godina u Tvornici bude lijepa ko' bilo koji drugi dan, ko' svaki drugi dan!

Sudjelovanjem u nagradnjači sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Dobitnici:

Eva Marković iz Zagreba (Accesoires bon od 50kn i parfem Paco Rabanne Lady Million)

Marina Biljak iz Splita (Accesoires bon od 50kn i parfem Paco Rabanne Lady Million)

Lara Bosnar iz Zagreba (Accesoires bon od 50kn i parfem Paco Rabanne Lady Million)

Anica Mirosavljević iz Slavonskog Broda (Accesoires bon od 50kn i DVD filma 'Pomrčina')

Ivanka Benutić iz Kaštela Starog (Accesoires bon od 50kn i DVD filma 'Pomrčina')

Ksenija Mandić iz Zagreba (L'occitaneov gel za tuširanje i kupku, i mlijeko za tijelo Fleur Chérie i Ahava Source piling za lice)

Denis Mamić iz Rijeke (knjiga 'Velfierno' i DVD filma 'Centurion')

Ana Juras iz Šibenika (knjige 'Valfierno' i 'Božji grijesi')

Martina Erdeljac Vojak iz Karlovca (knjige 'Valfierno' i 'Božji grijesi')

Matea Ivanov iz Zagreba (dvije ulaznice za doček Nove godine u Tvornici, DVD filma 'Centurion' i knjiga 'Božji grijesi')

Svi dobitnici će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila.