Ljubav i seks POTVRDILE I ŽENE

Seks prije braka potpuno je normalna pojava

  • Autor: tportal.hr
  • 9.6.2010 10:00:06
  • 9.6.2010 0:25:40

Devet od deset žena smatra da je seks prije braka najnormalnija pojava, pokazuje kanadsko istraživanje

Nova vremena donijela su nove svjetonazore, a to se osobito vidi na području seksualnosti. Iako su žene dugo odolijevale modernom shvaćanju seksualnosti, ipak većina njih smatra da je danas seks prije braka najnormalnija pojava.

Kako je pokazalo istraživanje u kojemu je sudjelovala 1241 žena, većina pripadnica nježnijeg spola smatra da nije potrebno čekati brak za uživanje u seksualnim zadovoljstvima. Tek je osam posto ispitanica izjavilo kako se slaže s izjavom da seks prije braka nije dobra ideja.

Stručnjaci kažu da ovi rezultati konačno pokazuju pravo stanje percepcije djevičanstva, koje je u današnje vrijeme izgubilo na vrijednosti. Ističu da je tako zapravo već desetljećima, ali se o tome nije javno govorilo.

'Dugo smo živjeli s mitom o dobrim i lošim djevojkama, o djevicama i prostitutkama, ali zapravo većina žena, kao i većina muškaraca, živi i ponaša se negdje na sredini između takvih krajnosti. To je normalno', pojasnila je Samantha Brennan, profesorica sa Sveučilišta Western Ontario.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više