VRIJEDI ZA OBA SPOLA

Što više kućanskih poslova, to više seksa

07.01.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Muškarci koji obavljaju kućanske poslove uživaju u više seksa, pokazuje američko istraživanje. Isto je i sa ženama – što više kućanskih poslova, to više seksa

Što parovi više rade, više se i seksaju, pokazalo je američko istraživanje koje je obuhvatilo 7.000 bračnih parova. Uočeno je da parovi koji puno rade na poslu i kod kuće, stignu i uživati i u seksualnom druženju.

'Žene svoje osjećaje prema suprugu grade i na osnovu percepcije o tome koliko im muškarci pomažu u kućanskim poslovima. Ako muškarci ne pomažu dovoljno, bračni par ima lošiji seksualni život. Oni koji se trude, uživaju i u više seksa, a pokazalo se da žene posebno nagrađuju supružnike koji usisavaju', pojasnila je Barbara Pocock, ravnateljica australskog centra Rad i život koja je sudjelovala u istraživanju.

Ovo je prvo istraživanje koje je pokazalo da užurbani način života i mnoštvo vremena provedenog na poslu ipak ne oduzima vrijeme za zdrav seksualni život među bračnim partnerima. Znanstvenici ipak nisu uspjeli otkriti kakva je kvaliteta seksa među zaposlenim partnerima.