TABU TEMA

Zbog ovog žene lažu o broju seksualnih partnera

04.03.2014 u 10:49

Bionic
Reading

I muškarci i žene lažu o broju partnera, ali čine to iz različitih razloga

Odavno je prošlo vrijeme kad se od žena tražilo da u brak uđu kao djevice, a čini se da je popularna serija 'Seks i grad' pridonijela takvom slobodnijem poimanju ženskog seksualnog ponašanja.


No unatoč tomu, mlade žene i danas osjećaju sram kada trebaju govoriti o broju seksualnih partnera, pa nerijetko lažu o stvarnoj brojki. Sudeći prema istraživanju The Taba, čak četvrtina žena laže o broju partnera s kojima su spavale.

Najčešće to čine zato da se doimaju manje promiskuitetne, a oko pet posto ispitanica kaže da jednostavno ne mogu otkriti pravi broj zbog srama, čak i kad taj broj nije realno velik.
Kod muškaraca je situacija potpuno drugačija. Većina njih također laže o broju partnerica, ali iz sasvim suprotnih razloga – oni povećavaju broj partnerica kako bi se predstavili uspješnim ljubavnicima.

U zanimljivom istraživanju sudjelovalo je 12.700 ispitanika, a uočeno je da se povećao broj partnera i kod muškaraca i kod žena, što je rezultat slobodnijeg seksualnog ponašanja u proteklih nekoliko godina.