'DRAGI, NE DANAS'

Kojim se danima ne želimo seksati?

15.03.2013 u 08:51

Bionic
Reading

Za većinu je parova početak tjedna najmanje privlačan dan za seks, a ako se ipak odlučimo na njega, najčešće će trajati 23 minute, dogodit će se u subotu, prije 11 navečer, s upaljenim svjetlima te u idealnoj pozi - u kojoj je žena gore. Proučite rezultate nove ankete o seksualnim ritualima parova i provjerite uklapate li se u prosjek

Utorak je i službeno postao najmanje seksi dan u tjednu, pokazalo je novo istraživanje. Tog će dana parovi najvjerojatnije samo leći u krevet i zaspati bez dodira.


Samo četiri posto parova dopustit će si da budu malo nestašni u utorak, čiju lošu reputaciju slijedi četvrtak, koji je kao dan za seks primamljiv za samo šest posto ispitanika, piše Mail Online.

No što god da nas motivira na seks, najviše to volimo raditi kad su svjetla upaljena: čak 66 posto žena i 88 posto muškaraca radije bi vodilo ljubav kad su svjetla upaljena, a kao glavni razlog navode želju da vide lice i tijelo svog partnera.

Rezultati su to istraživanja seksualnih rituala koje je naručila Lovehoney, najveća britanska trgovina seksi pomagalima. Iako većina nas uživa u pogledu na partnerovo tijelo, čak bi trećina žena ipak radije ostala u mraku. Razlozi su nesigurnost zbog izgleda (36 posto) i osjećaj da je seks u tami puno intimnije iskustvo - 19 posto žena tvrdi da se osjeća manje stidljivo kad se svjetla ugase te da im se u mraku budi avanturistički duh.

Iznenađuje i rezultat da je idealna količina seksa samo jednom tjedno, idealno je vrijeme prije 23 sata, savršeno trajanje 23 minute, a najbolja poza ona u kojoj je žena gore.

Vikend je još uvijek najpopularniji termin za seks: 37 posto parova najradije bi vodilo ljubav subotom, dok ih se 23 posto opredijelilo za petak.

Muškarci
pak tvrde da oni potiču seks u čak 79 posto slučajeva, dok se ženama čini da su one povukle prvi potez u 46 posto navrata. Ne iznenađuje podatak da čak 73 posto muškaraca tvrdi da nikada nisu odbili svoju partnericu, dok 46 posto žena tvrdi da zabavi u krevetu nisu rekle 'ne'.

Gotovo trećina žena svog je partnera odbila u 10 posto slučajeva, a najčešći je izgovor umor. Glavobolja, taj prastari izgovor, ipak lagano umire i njime se služi samo 1 posto ispitanika.

Upitani što ih najviše potiče na seks, i muškarci i žene izjavili su da je to dodir ili poljubac, dok 12 posto parova kaže da ih može uzbuditi zavodnički pogled partnera ili partnerice.

Tada parovi najčešće odlaze u krevet, gledaju televiziju ili popiju bocu vina čekajući da se pojavi pravi trenutak.

Kada žele razbiti seksualnu rutinu, parovi si najčešće priušte seks u hotelu (19 posto), na otvorenom (16 posto), pod tušem (16 posto), na kauču (13 posto), na plaži (10 posto), u automobilu (9 posto) ili kuhinji (7 posto).