NEDOSTAJE? NE. DOSTA JE!

Kako preživjeti bolan prekid veze?

26.09.2012 u 07:57

Bionic
Reading

Knjiga 'Nedostaje? Ne. Dosta je!' zasigurno će imati dobar odjek među ženskom populacijom koja je sklonija detaljno analizirati propale ljubavne veze

Gubitak ljubavnog partnera jedan je od najvećih emocionalnih potresa koje čovjek može doživjeti u životu. Kako to preživjeti?

Što učiniti? Kako se nositi sa svim bolnim emocijama? Odgovore na ta pitanja pokušale su dati Ivana Šešo i Emina Pršić u svojoj prvoj knjizi koja nosi naziv 'Nedostaje? Ne. Dosta je!'.


Dvije autorice donose tri ispovijesti ostavljenih žena. Dok žene pričaju svoju priču, Ivana Šešo analizira njihove postupke te nudi objašnjenja i rješenja. Iako prvijenac dviju autorica koketira sa samopomoćnicama, one ističu da nije riječ o klasičnom štivu za samopomoć.

'U međuprostoru između vojske prijatelja koji podrškom pokušavaju spasiti što se spasiti dade i ordinacije nekog terapeuta, smještena je ova knjiga. Ne kao klasični priručnik za samopomoć, ne kao knjigu recepata za samoozdravljenje, ne kao strogi režim uputa kojih se valja držati, nego kao još jedna prijateljica. Prijateljica koja je sve to prošla i iz svojega bolnog iskustva izvukla ono najbolje – snagu za preživljavanje', navode autorice.

Knjiga će zasigurno imati dobar odjek među ženskom populacijom koja je sklonija detaljno analizirati propale ljubavne veze. Njima će ova knjiga uistinu i moći pomoći i to prvenstveno u shvaćanju bivše veze, ali i njih samih. Autorice su ponudile prilično dobar uvid u 'tijelo boli', kako nazivaju emotivni slom nakon prekida veze.

'Vjerujem da u sadašnjosti možemo odabrati ponašanja kojima ćemo bolje nego prije zadovoljavati potrebe i unapređivati kvalitetu življenja. Kako? Pa upravo tako izborom toga kako gledamo na stvari', ističe Ivana Šešo.

Emina napominje kako je u životu često gledala kako ljudi propadaju zbog emotivnog sloma: 'Za njih nije postojala ona ruka koja će ih podignuti… Upravo ova knjiga napisana je zato da bi postala štaka takvim ljudima.'