ZA POTPUNI UŽITAK

Što sve trebate znati o seksi igračkama

30.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Seksi igračke za žene danas se mogu kupiti ne samo u specijaliziranim dućanima, već u raznim trgovinama. Prije nego se odlučite kupiti jednu igračkicu za više seksualnog zadovoljstva, pročitajte znate li sve o njima

Bez obzira na to što seksi igračke više nisu tabu tema, mnoge žene ih se boje kupiti, a vjerojatno niti ne znaju da je takva prva pomagala 1983. godine u svom podrumu počela prodavati Patty Brisben koja je u tu svrhu osnovala tvrtku Pure Romance.

No žene i dalje muče osnovna pitanja o seksi igračkama - jesu li sigurne za upotrebu i mogu li se njima ozlijediti. Patty Brisben dala je odgovore na najčešća pitanja za magazin Essence

Za početak savjetuje ženama da odbace sve mitove i predrasude te se nemaju zbog čega sramiti kad kupuju seksualno pomagalo. Svaka žena ima pravo poznavati i istraživati svoju seksualnost.

Prije nego kupite seksi igračku, morate znati kakav tip stimulacije volite. Dakle, proizvod birajte tako da zadovolji vaše potrebe poput, primjerice, stimulacije klitorisa ili G-točke.

Seksi igračke služe za zabavu i zadovoljstvo

Kad zaključite što više volite, imate na izbor različite seksi igračke koje imaju različite opcije. Pri kupnji odvojite dovoljno vremena kako biste mogli detaljno pročitati sve informacije o svakom proizvodu koji vas zanima. Osim toga, kad god je moguće, opipajte ga rukom i dobro pogledajte jer ćete i tako možda na kraju zaključiti da jest ili nije za vas. Ne zaboravite da se ipak radi o igračkama i bit svega je zabava. Nemojte se sramiti tražiti pomoć prodavača ako vam nešto nije jasno.

Brisben naglašava da se žene često brinu hoće li im seksi igračka naškoditi i ima li nekih koje svakako treba izbjegavati. No, ona smatra da jedine seksi igračke koje treba izbjegavati jesu one koje su neugodne, psihički ili fizički. Dodaje da je jednako bitno da se i partner slaže s korištenjem takvih igračaka ako ste ga uključili u taj dio svog seksualnog života. Bitno je da poštujete i njegove granice te respektirate jedno drugo.

Pravilno održavanje uključuje čišćenje prije i poslije upotrebe, a također je važno da pomagalo bude spremljeno u kvalitetnoj, po mogućnosti antibakterijskoj vrećici. Postoje sredstva za čišćenje koja su namijenjena samo održavanju seksualnih pomagala i nisu štetna.