SRETNI I ZADOVOLJENI

Gdje imate najveće šanse za ljubav?

30.04.2012 u 11:25

Bionic
Reading

Novo istraživanje usporedilo je ljubavni život u gradu i na selu, i pokazalo se da je u ruralnim sredinama gotovo sve dvostruko bolje – oni čak i rečenicu 'volim te' izgovaraju dva puta češće

Možda je tajna u svježem zraku, lijepom pejzažu ili mirnijem načinu života. Ali istraživanja pokazuju da oni koji žive na selu imaju osjetno veće šanse za pravu ljubav negoli stanovnici grada.

Rad britanskih znanstvenika pokazuje da je 77 posto stanovnika ruralnih područja pronašlo srodnu dušu, u usporedbi sa samo 48 posto onih koji žive u gradovima. Također, pokazalo se da veze na selu traju dvostruko duže. Više od 61 posto veza u manjim sredinama traje duže od deset godina, u usporedbi sa samo 21 posto gradskih. Seoske ljubavi češće završavaju brakom, 55 posto ispitanika je vjenčano, a u gradovima 10 posto manje.

Više od polovine ispitanika sa sela rečenicu 'volim te' izgovara barem jednom dnevno, dok su u gradu škrtiji s ljubavnim izjavama, svakodnevno ih izgovara samo 23 posto.
Također, pokazalo se da veze imaju veću šansu opstanka jer su parovi više usmjereni jedno na drugo. U prosjeku, provode šest večeri u tjednu zajedno, dvije više negoli ljudi u gradovima. Samo 10 posto priznaje preljub, dok je u gradu 20 posto nevjernih.

U istraživanju čije rezultate prenosi Daily Mail, ispitano je dvije tisuće odraslih Britanaca. Na selu čak 63 posto zaključuje da su 'seksualno zadovoljeni', dok će se s tom tvrdnjom složiti samo 22 posto ispitanika u gradovima.

U komentaru rezultata, psihologinja Jenni Trent Hughes kaže: 'Život na selu čini nas opuštenijima. Stavlja nas u bolje životne okolnosti, što se odražava na vezama. To samo potvrđuje staru teoriju da nas boravak u prirodi i briga za domaće životinje vraća našoj stvarnoj prirodi.'

U ovom su istraživanju izračunali i cijenu ljubavi. Izlazak gradskog para u prosjeku stoji 600 kuna, a na selu manje od 300. I na kraju, 34 posto građana smatra da je imetak važna osobina potencijalnog partnera, dok je na selu to važno za samo 11 posto ljudi.