Ljubav i seks ZNANSTVENI EKSPERIMENT

Što je odgovorno za dobar orgazam?

  • Autor: tportal.hr
  • 12.1.2012 11:55:43
  • 12.1.2012 10:23:58

Često čujemo da je za puno naših problema rješenje u našoj glavi, odnosno to kako se prema njima postavljamo. Prema doživljaju žene čiji su mozak skenirali za vrijeme orgazma, za dobar vrhunac također su odgovorne male sive stanice

Nakon što je sudjelovala u istraživanju gdje su znanstvenici bilježili aktivnosti njezinog mozga za vrijeme orgazma, Kayt Sukel napisala je knjigu 'Dirty Minds: How Our Brains Influence Love, Sex, and Relationships'.

Kayt je bila dijelom eksperimenta na Sveučilištu Rutgers gdje su znanstvenici proučavali kako funkcionira mozak za vrijeme masturbacije odnosno orgazma. U knjizi je opisala svoje viđenje kako seksualno zadovoljstvo utječe na aktivnosti u mozgu, a uspjela je doživjeti dva orgazma zaredom.

Na pisanje knjige odlučila se nakon rastave jer ju je zanimalo što se krije iza riječi ljubav. Umjesto da krene u potragu za knjigama o samopomoći, ona je ušla u priču o neurologiji, piše Fox News.

'Ključ svega bio je u tome da sam morala biti jako mirna i nisam se smjela previše micati na magnetnoj rezonanci jer ne bi zabilježila rad mozga', rekla je Kayt za ABC News i dodala da se vježbom može doći do savršenstva.

Istaknula je da je za seks i užitak, mozak najvažniji dio tijela, a na snimkama mozak u trenutku orgazma zasvijetli poput božićnog drvca. Osim o samom orgazmu, u knjizi je pisala što se u mozgu događa kad se ljudi zaljube, postoji li ovisnost o seksu i zašto djevojke vole zločeste dečke.

Magnetna rezonanca bilježila je reakcije na ljubav, i to u onom području mozga koje reagira kada je osoba ovisna o drogama. Znanstvenici su se već i prije bavili ovom temom te otkrili da ljubav nije samo želja, već postoje kemijski spojevi u tijelu koji ju potiču.

Sukel je zaključila da ljubav ima različita značenja za ljude i ne postoji jedinstveni odgovor na pitanje što je ona zapravo. Dodala je da nikada neće postojati deset osnovnih pravila o ljubavi, ali je kroz studiju puno naučila zašto je tome tako.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više