Ljubav i seks GAY RADAR

Žene mogu prepoznati homoseksualca?

  • Autor: tportal.hr
  • 24.6.2011 11:25:55
  • 24.6.2011 9:59:21

Žene doista imaju 'gaydar', sposobnost da prepoznaju je li muškarac homoseksualac. Tu su vještinu žene usvojile kako bi bolje filtrirale potencijalne očeve svoje djece, tvrde znanstvenici

Žena za vrijeme ovulacije može preciznije identificirati seksualnu orijentaciju muškarca jednostavno promatrajući njegovo lice, a ta je vještina potaknuta potrebom žene da pronađe pravog partnera, piše britanski Telegraph. Znanstvenici sa Sveučilišta u Torontu zatražili su od 40 studentica da pregledaju fotografije lica 80 muškaraca i odrede jesu li homoseksualci ili heteroseksualci. Polovica ponuđenih fotografija pripadala deklariranim homoseksualcima.

Tajne ovulacije

Rezultati objavljeni u časopisu Psychological Science pokazuju da su žene bliže vrhuncu ovulacijskog ciklusa bolje određivale spolnu orijentaciju muškaraca. Također, žene koje su bile spolno uzbuđene lakše su prepoznale gay muškarca. Sposobnost da prepoznaju spolnu orijentaciju funkcionira, pokazuje istraživanje, samo s fotografijama muškaraca - isti eksperiment s licima homoseksualnih žena nije pokazao preciznost u donošenju procjena.

'Ovo istraživanje pokazuje da žena može preciznije odrediti spolnu orijentaciju muškarca gledajući njegove lice što je bliže vrhuncu ovulacije', kaže autor studije, profesor Nicholas Rule s odsjeka za psihologiju na Sveučilištu u Torontu: 'Ta se sposobnost pojačava ukoliko žena razmišlja o vezi s muškarcem, ali isti efekt nije vidljiv kod procjenjivanja spolne orijentacije žena.

Ovi rezultati sugeriraju da plodnost utječe na pozornost heteroseksualnih žena prema potencijalnim partnerima. Točnost procjena može varirati u odnosu na ciklus plodnosti jer je muška seksualna orijentacija relevantan podatak za začeće.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više