Ljubav i seks NISKO NA LISTI PRIORITETA

Zašto nam seks u tridesetima nije toliko važan?

  • Autor: tportal.hr
  • 10.6.2011 21:58:06
  • 10.6.2011 11:46:36

Muškarcima i ženama u pedesetim godinama seks je puno važniji i posvećuju mu puno više vremena nego u vrijeme kada su imali trideset, pokazalo je novo istraživanje

Novo istraživanje koje je provela britanska tvrtka Birmingham GP na tisuću ispitanika pokazalo je kako je muškarcima i ženama u pedesetim godinama, uz vrtlarenje i uživanje u hrani, seks jedan od omiljenih načina provođenja slobodnog vremena. A za svaku petu osobu te dobi seks je visoko pozicioniran na listi prioriteta.

Muškarcima i ženama u tridesetima najpopularniji način provođenja slobodnog vremena je odlazak u teretanu, gledanje televizije i uživanje u hrani. Tako im se seks na listi prioriteta nalazi tek na desetom mjestu, a samo tri posto ispitanika navelo je seks kao omiljenu aktivnost u slobodno vrijeme.

Osim seksa, kako je pokazalo istraživanje, pedesetogodišnjaci uživaju u jednostavnim i besplatnim aktivnostima, a uzrok tome najvjerojatnije leži u težoj financijskoj situaciji uzrokovanoj krizom. Tako današnji pedesetogodišnjaci rijetko odlaze na krstarenja, godišnje odmore i putovanja, a osim seksom, bave se sportskom aktivnošću poput hodanja i vježbanja.

Na rezultate ovoga istraživanja nadovezao se doktor Andy Carson i rekao: 'Aktivan seksualni život odličan je za održavanje kondicije. Pedesetogodišnjaci bi se fizičkom aktivnošću trebali baviti barem tri puta na tjedan, a upravo seks pripada u tu kategoriju.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više