GREŠNICE ILI ŽRTVE

Znate li koji su najčešći razlozi ženske nevjere?

22.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Nevjeri su prema nekim ranijim istraživanjima bili skloniji muškarci. No istraživanje jednog stranog portala pokazalo je suprotno. Čak pet posto žena prevarilo je partnere dok je taj postotak kod muškaraca samo tri posto. Žene varaju iz mnogo razloga između ostalog zbog osvete, ega, strasti, osjećaja usamljenosti, različitih interesa

Evo još nekih okidača ženskih prevara

Iz osvete
Žena koja je prevarena, mogla bi prevariti kako bi pokazala svom dragom koliko ju boli izdaja. Iznenadili biste se, ali muškarci tek kad se njima vrati istom mjerom shvaćaju koliku su bol nanijeli partnerici.

‘Muškarci nisu toliko emocionalni i bol osjete tek kad se njima dogodi prevara inače ne razumiju koliko su povrijedili svoju partnericu’, kaže Bonnie Weil, autor knjige Adultery: The Forgivable Sin.

Zbog uzbuđenja
Žena vara zbog uzbuđenja skrivanja, i potrebe da vidi jel može nevjeru sakriti. No u svakom slučaju ako se odluči na prevaru u vezi sigurno nešto ne štima. Prije samog preljuba probat će partneru dati do znanja da joj nešto smeta, a ukoliko je on ignorira ili je uzima za gotovo onda bi ga mogla prevariti jer osjeća da nema drugog izbora.

Zbog ega
Kad žena vara od novog partnera obično dobiva komplimente koje joj vjerojatno aktualni partner već dugo nije udijelio. Osjeća se seksi i poželjno.
No nije tu samo stvar fizičke privlačnosti. Naime, ako se žena osjeća zanemareno postaje osjetljiva i mogla bi lako pasti u vrtlog nevjere fizičke ili pak emocionalne i potražiti u drugom muškarcu ono što ne dobiva od svog partnera.

Žele da ih se uhvati

Vjerovali ili ne žene ponekad varaju kako bi ih muževi uhvatili na djelu i ostavili. Naime, udate žene i majke teško mogu ostaviti supruge, a na ovaj način se nadaju da će povrijeđeni muškarac ostaviti njih. Stručnjaci ovu vrstu afere zovu izlazna afera, koja je učinjena s namjerom da se okonča brak.
Muškarac će naime, teže od žene oprostiti nevjeru i nastaviti dalje.

D

Zaželile su se divljeg seksa
osadio im je bračni seks
I one žele uzbuđenja. Naime, istraživanje bračnih partnera iz 2010. koje je provodio ivillage.com otkrilo je da 81 posto žena smatra kako im je seks postao predvidljiv.

Želja za drugačijim i češćim seksom također može biti motiv za prevaru.

Osjećaju se usamljeno
Ako žena misli da ona i suprug nemaju više zajedničkih interesa mogla bi upasti u emocionalnu aferu s muškarcem koji dijeli neku njezinu strast, npr. za istom vrstom glazbe ili filmova. Takve afere mogu i vrlo vjerojatno hoće napredovati do seksualne afere.

Žele oživjeti prošlost
Jednostavno razmišljajući o svojim bivšim ljubavima mogli bi se prisjetiti bivšeg seksualnog partnera koji će im trenutačno pomoći da se osjećaju bolje.
No bivši dečko možda je poznati teritorij, ali vjerojatno će i drugi pokušaj biti na kratke staze. Vjerojatno se ni ne radi o bivšem dečku nego se žena želi osjećati kako se osjećala kada je bila s njim.

Povratak u mladost čini da se osjeća mladom, atraktivnom i poželjnom ponovno.

Zbog privlačenja pažnje
Nakon prenatrpanog radnog dana, potom čišćenja i kuhanja kod kuće žene se mogu osjećati da ih se uzima za gotovo. Žele ponovno privući pažnju i osjećati se ženstveno i seksi.