ISTRAŽIVANJE

Žene više eksperimentiraju s istim spolom

04.03.2011 u 11:26

Bionic
Reading

Veliko istraživanje o seksualnosti, kada, s kim i na koji način to radimo, a koje je provodio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti te Centar za nacionalnu statistiku, otkrilo je da se nevinost ponovno vraća u modu te da žene u većem postotku isprobaju homoseksualnu ljubav nego muškarci

Istraživanje je provođeno putem intervjua na 13.500 muškaraca i žena u dobi od 15 do 44 godine.

Rezultati su otkrili da se postotak muškaraca koji u dobi od 15 do 24 godine još nisu imali seksualne odnose popeo sa 22 iz 2002. godine na 27 posto, a žena sa 22 na 29 posto.

Voditeljica istraživanja Anjani kaže da mladi ne samo da nisu prakticirali vaginalni seks, već nijedan oblik seksa. Možda je razlog kasnijem stupanju u seksualne odnose bolja edukacija, ali i razne poruke o suzdržavanju od seksa, a možda jednostavno mladi nisu bili potpuno iskreni u davanju odgovora.

Nevinost je opet u modi

'Tako su nam rekli, a mi odgovore moramo prihvatiti s povjerenjem', kaže Chandra.

Istraživanje je također pokazalo da je vaginalni seks prakticiralo 98 posto žena u dobi između 25 i 44 te 97 posto muškaraca. Kad je oralni seks u pitanju, njega je u toj istoj dobi isprobalo 89 posto žena i 90 posto muškaraca, a analni seks isprobalo je 36 posto žena i 44 posto muškaraca. Svi ti podaci odnose se na heteroseksualne parove.

Zanimljivo je i da su žene sklonije eksperimentiranju u seksu, pa je istraživanje pokazalo da žene u dobi od 15 do 44 imaju dva puta više šanse da dožive homoseksualni seks nego muškarci. Drugi podaci govore da žene koje su imale četiri ili više seksualnih partnera u životu također više eksperimentiraju s istim spolom, za razliku od žena koje su imale samo jednog partnera.

Zanimljivo je i da je postotak muškaraca i žena koji su se deklarirali kao hetero ili homo otprilike isti, dok je postotak žena koje se deklariraju kao biseksualke tri puta viši nego kod biseksualnih muškaraca.