NAGRADNJAČA

Saznajte zašto njemu baš i nije stalo!

09.03.2009 u 08:00

Bionic
Reading

'Njemu baš i nije stalo' provokativna je i iznimno zabavna knjiga autora Grega Behrendta i Liz Tuccillo, poznatih američkih scenarista i dvojca koji je sudjelovao u stvaranju scenarija popularne serije 'Seks i grad'

Ova knjiga, utemeljena na jednoj epizodi poznate serije, odmah je po objavljivanju postala izdavačka senzacija u SAD-u i cijelom svijetu, a u njezinu je središtu tzv. koncept 'njemu baš i nije stalo', kojim su se počeli baviti mediji diljem svijeta analizirajući živote mladih, modernih, zaposlenih, uspješnih, ali ljudi koji su pritom nezadovoljni u vezama, ili pak single žena. Liz i Greg podučavaju sve te žene kako mogu zaključiti da određenom muškarcu jednostavno nije dovoljno stalo do njih i prestanu gubiti vrijeme na traženje opravdanja za nezadovoljavajući odnos u kojem se nalaze.

Autori poručuju: 'Zaboravite sve knjige o samopomoći. Rješenje je jednostavno i jednoznačno. Ako je muškarac uistinu zainteresiran za vas, naći će vrijeme i način da vam se posveti i usreći vas, pa makar sutradan preuzimao dužnost predsjednika SAD-a. U protivnom, prihvatite mogućnost da 'njemu baš i nije stalo do vas' i krenite dalje sa svojim životom.'

Prema ovom bestseleru snimljen je i istoimeni filmski hit s impresivnom glumačkom postavom. Film se, naime, može pohvaliti postavom koju čine same zvijezde – oskarovac Ben Affleck kao Neil, Jennifer Aniston kao Beth, Drew Barrymore kao Mary, oskarovka Jennifer Connelly kao Janine, Kevin Connolly kao Conor, Bradley Cooper kao Ben, Ginnifer Goodwin kao Gigi, Scarlett Johansson kao Anna, Kris Kristofferson kao Ken i Justin Long kao Alex.

Dobitnici knjige 'Njemu baš i nije stalo' u izdanju V.B.Z.-a su Jasminka Dokuzović, Emina Lipovšćak, Marina Turkalj, Ana Vidović i Andrijana Zaharčev.