POZOR, MOLIM

Deset stvari koje muškarci ne žele čuti

01.02.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Veličina nije bitna, kasni mi, trebali bismo se upisati na plesni tečaj. Recite mu to i vjerojatno ćete ga ubiti u pojam. Naime, i njegov sustav obrane pali se na određene fraze i zahtjeve. Pametne žene znat će kad treba šutjeti i kako s njim pričati. Donosimo vam zabranjene teme i rečenice koje nikada ne biste trebali reći svom frajeru. Dobro, ne baš nikad, ali…

Pa evo popisa stvari koje ih izluđuju, kojih se boje i koje će ih povrijediti

Veličina nije bitna
Baš ste mu lijepo u lice rekli, da 'njegov' baš i nije nešto. Zapamtite, veličinu, ako nije u superlativima, nikad, baš nikada nemojte spominjati.

Ne brini, događa se svima
On je zakazao, a vi ga tješite da je nesposoban kao i većina. Statistika ga sada najmanje zanima. Možda najbolje da šutite.

To je baš slatko
E od ovog epiteta im se tek povraća. Jednostavno ne vole tu riječ, a pogotovo ako se odnosi na njih. Kad razgovarate s njim o njegovim osobinama, radije recite da je 'mrak' ili 'zakon', a nikako sladak. Muškarci moraju biti zaštitnici, lovci, jaki; biti sladak jednostavno ne odgovara njegovu imidžu.

Trebali bismo se upisati na plesni tečaj

Grozi se same pomisli od budućnosti s vama ako bude prisiljen plesati. Prvo što će se blamirati na tečaju pokušavajući vas ne ozlijediti dok pleše, a kao drugo, užasava se svih budućih svadbi na kojima će morati demonstrirati to plesno (ne)umijeće.

Primjećuješ li nešto na meni?
E ovo je tek zamka pitanje? Očajnički će pokušavati otkriti što ste na sebi promijenili. Imate li novu frizuru, šminku, vestu? Kad pogriješi, vi ćete ga napasti da je neosjetljiv, da vas ne voli itd. Od ovog pitanja mu je stvarno mučno. To teško pitanje uputite radije prijateljici.

Ako zakaže, nemojte ga tješiti da se to događa svima
Kasni mi
Alarmi i zvona na sve strane. Ova rečenica mu poručuje: 'Tvoj život je gotov, nisi više slobodan muškarac.' Na redu je devet mjeseci hormona, plača i zahtjeva. Pita se treba li pobjeći ili glumiti sreću i nada se da ćete ipak kroz koji dan dobiti, a on će ponosni tata postati tek za nekih pet do deset godina.

Za utakmicu reći da je to samo igra

E sad ste mu stvarno digli tlak. Pa o rezultatu utakmice ovisi njegovo raspoloženje! U krajnjem slučaju u toj, kako vi zovete igri, vrte se milijuni, a bogme je i milijuni muškaraca sa strašću gledaju. To mora biti više od igre. To je njegova strast.

Nije mi ništa
Ova rečenica zvuči tako lažno iz vaših usta, kad iz svake vaše pore izbija bijes prema njemu. Recite mu što vas muči jer se njemu ne da mozgati što vam je opet napravio. Nemojte se truditi navodeći ga da pogodi što je krenulo krivo jer biste se mogli iznenaditi koliko vas loše razumije.

Želim samo da budemo prijatelji
Joj, kako otrcano i nezrelo zvučite. Ovu staru olinjalu frazu muškarci su već odavno prokužili i nema smisla da je koristite. Čak i ako je vaš dragi tek izašao iz puberteta jer i on zna što ona znači.

Moramo razgovarati

Recite mu ovu rečenicu i sasvim sigurno će te u njemu istog trena alarmirati sustav obrane. Oni jednostavno teško otvoreno pričaju o problemima. Morate mu prići suptilnije i indirektno ga navesti da priča o onom što njega ili vas muči. Uzrečicu 'moramo razgovarati', koliko god bila zgodna, u konverzaciji s dragim jednostavno zaboravite.