UNAJMITE JAGGEROVU KUĆU

Odmor u vikendicama slavnih

18.02.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Odsjednete li u hotelu koji posjećuju vaši omiljeni celebrityji, prijateljima ćete se hvaliti da ste plivali u istom bazenu kao, primjerice, Madonna, ili prenoćili u njenom apartmanu. No ako vam novac ne predstavlja ni najmanji problem, možete provesti godišnji odmor u vikendici Micka Jaggera ili Brucea Willisa, jer sve je više zvijezda koje su za veliku lovu odlučile prepustiti svoja kraljevstva potpunim strancima

Zamislite da, barem nakratko, možete živjeti u Jaggerovom karipskom utočištu na Mustiqueu, uživati u svih šest soba smještenih u šest odvojenih paviljona i pritom razgledavati Mickove privatne fotografije, voziti se u njegovom džipu ili koristiti zvijezdin vadičep.

Prenoćite u Willisovoj vikendici za gotovo 21.000 dolara

Za cijenu od 15 do 19 tisuća dolara za tjedan na raspolaganju ćete imati i osoblje vile uređene u japanskom stilu pa će vam, osim kuhara, trenutke u tropskom raju uljepšavati domar, posluga i vrtlar. Tu su još i teniski teren, bazeni, unutarnja i vanjska blagovaonica, paviljon za igre, sve uz spektakularan pogled na ocean.

Iako im ne nedostaje novca, mnoge su zvijezde kao iskusni poslovnjaci shvatile da je raskošne vikendice, zajedno s poslugom, u vrijeme kada u njima ne uživaju najbolje iznajmiti i tako barem malo ublažiti ogromne troškove njihova održavanja.

Premda nije jedini, Jagger je možda jedan od najpovoljnijih iznajmljivača svoje luksuzne vikendice, jer neke zvijezde samo jedno noćenje naplaćuju više nego što frontmen Rolling Stonesa zaračuna za čitav tjedan.

Tako, primjerice, glumac Bruce Willis iznajmljuje svoju rezidenciju na bahamskom otočju Turks i Caicos za čak 20.873 dolara za samo jednu noć. Kompleks se sastoji od glavnog objekta s pet spavaćih soba i dva odvojena apartmana te dvije trosobne gostinjske vile. Posebna atrakcija su raskošni bazeni te unikatni namještaj od tikovine i kreveti s mrežama za komarce.

Keith Richards nudi noćenje u svojoj vikendici za 8.000 eura

Neobično je da osam otoka što tvore državicu Turks i Caicos imaju najveći izbor zvijezda koje rentaju svoje vikendice pa je osim Willisa u poslu i bivši supermodel Christie Brinkley te gitarist Stonesa Keith Richards. U oba slučaja kuće se mogu unajmiti za oko osam tisuća dolara za noć.

U domu bivše manekenke za taj se novac, među ostalim, može uživati u ogromnoj verandi i bazenu, studiju za prakticiranju joge na otvorenom i ayurvedskom spa centru. U Richardsovoj omiljenoj kući za odmor svaka od tri spavaće sobe ima pogled na ocean, a posebna je i zbog ogromnih TV uređaja te vrta savršenog za masažu.

Broj jedan što se tiče cijene uvjerljivo je kuća vlasnika kompanije Virgin Richarda Bransona na Britanskim Djevičanskim Otocima. Najam za samo jednu noć iznosi vrtoglavih 51 tisuću dolara, iako u kući može boraviti 28 osoba, a u cijenu je uključena sva hrana, piće te troškovi posluge koju čini 60 ljudi. Glavna kuća, okružena plažama od bijelog pijeska, ima osam soba s balkonima. Na imanju je raštrkano još šest vila od kojih su neke izgrađene na rubu litice, a druge u tropskom zelenilu.

Bransonov raj na Britanskim Djevičanskim Otocima

U ponudi 'slavnih' mjesta za odmor skuplja je jedino megajahta Christina pokojnog milijardera Aristotela Onasisa, koja po danu košta i više od 90 tisuća dolara. Ipak, riječ je o brodu u koji je daleke 1954. utrošeno čak četiri milijuna dolara da bi se pretvorio u luksuzno plovilo sa 18 soba, mramornim plesnim podijem i bazenom s dnom u mozaiku. Marilyn Monroe, Greta Garbo, Frank Sinatra, Winston Churchill, John F. Kennedy i Maria Callas samo su neki od gostiju koji su na Christini uživali u njeno zlatno doba.

Među najpovoljnijim kućama slavnih su kalifornijski posjed Araby nekadašnjeg ekscentričnog bogataša Howarda Hughesa i ranč osnivača CNN-a Teda Turnera u Novom Meksiku, gdje jedna noć košta 400, odnosno 650 dolara.