SASVIM LUDO

Zaboravljena mjesta na svijetu koja morate vidjeti

04.10.2014 u 08:00

  • +7

10 najljepših napuštenih mjesta na svijetu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Niste tip za izležavanje i opuštanje na godišnjem odmoru, već uvijek tražite neku čudnu destinaciju. Sigurno će vam se onda svidjeti ova neobična mjesta

Kada se ljudski prsti umiješaju u prelijepe prirodne destinacije i zatim zaborave da su tamo bili, s godinama se stvara čudan spoj poput obraslih hramova, starih tornjeva za obranu u oceanu ili simpatičnih ruševina koje podsjećaju na filmove o vanzemaljcima.

Možda će vas put nanijeti u Chatillon u Belgiji, i ondje morate posjetiti pravo groblje starih oldtimera koji su ostali u šumi nakon što je završio Drugi svjetski rat.

Puno bliže nalazi se iduća neobična destinacija. U šumama talijanskog mjesta Sorrenta skriva se ruševina starog mlina koji i dalje izgleda veličanstveno. Ništa manje spektakularno ne izgleda ni stari hram u Kambodži iznad kojeg je izraslo gigantsko drvo i pustilo korijenje.

U fotogaleriji možete vidjeti još neobičnih primjera poput centra Buzludzha u Bugarskoj, koji će vas na prvu vjerojatno podsjetiti na srušeni NLO, ili zgrade u Africi koju je pustinja već uvukla u pijesak. A jedna od sigurno zanimljivih fotografija svakako su stari tornjevi u La Mancheu koji su služili kao izvidnica i obrana za vrijeme Drugog svjetskog rata.