POVOLJNO BABLJE LJETO

Iskoristite ponudu jeftinih putovanja

10.09.2009 u 08:44

Bionic
Reading

Iako je sezona godišnjih odmora završila, sunčani dani kasnog ljeta i rane jeseni savršeni su za kraća putovanja. Tim više što su hotelijeri i agencije osjetno snizili cijene, imajući na umu da je, uz opću besparicu, većina turističkog proračuna potrošena u špici ljetne sezone

Bablje ljeto, u kojem sunčani dani ponekad znaju zaredati kao u srpnju ili kolovozu, idealno je za posjet obalnim mjestima oslobođenima turističke vreve ili wellness centarima gdje se vikend aranžmani po osobi mogu pronaći i za manje od 500 kuna.

Tako, primjerice, agencije Kompas i Atlas Airtours od 25. rujna nude trodnevne aranžmane u Baškoj na otoku Krku, koji uz dva noćenja s buffet polupansionom uključuju 'Baška spa relaks' program za samo 435 kuna u hotelu Corinthia (tri zvjezdice) ili 515 kuna u hotelu Zvonimir (četiri zvjezdice). Wellness centar u Baškoj ima finsku, tursku i infracrvenu saunu te sobu za opuštanje, a gostima je na raspolaganju i fitness studio te bazeni s hidro-masažom, gejzirima, slapovima i vodoskokom

Hotel Park u Lovranu od 26. rujna za 595 kuna nudi tri noćenja sa doručkom, neograničeno korištenje fitnessa i hotelskog bazena s grijanom vodom, poklon bon od 35 kuna za sve redovne tretmane i masaže iz ponude po izboru gosta, poklon bon od 75 kuna za specijalnu 'jesensku' paletu tretmana i masaža te dvije ulaznice za SPA zonu po cijeni jedne.

Dobra masaža najbolje oslobađa od napetosti

Turska i finska sauna, teretana, zatvoreni bazen sa slatkom vodom i jacuzzi na raspolaganju su i gostima hotela IN u Biogradu, u kojem dva polupansiona od 29. rujna stoje 490 kuna.

Tradicionalno dobru i povoljnu wellness ponudu ima i susjedna Slovenija

Trodnevni aranžman u luksuznom Grand hotelu Sava u Rogaškoj od 27. rujna za svega 515 kuna uključuje dva polupansiona po osobi u novom restoranu Kristal, neograničeno kupanje u bazenima Lotus Termi, neograničenu uporabu turske i finske saune, tepidarija, fitness centra i tematske kulinarske večere. Tu je i poseban program za duhovno i sportsko buđenje u Lotus spa & beauty wellness centru koji uključuje aquaaerobic, jogu, plesne večeri, društvene igre i organizirane šetnje

Za 616 kuna u ponudi su dva polupansiona u hotelu Bellevue u mariborskom Pohorju, u čijem wellness centru gosti mogu uživati u bogatoj ponudi sauna s odmorištima na otvorenom, opuštajućim i terapeutskim masažama i u wellness kabini za uživanje u dvoje uz masaže i whirlpool.

Ipak, u ponudi za bablje ljeto uvjerljivo su najpovoljnija, iako bez dodatnih sadržaja, dva noćenja s polupansionom u opatijskom hotelu Opatija za samo 345 kuna te isti aranžman u istarskoj Villi Letan kod Peroja za 375 kuna. Iz agencijske ponude izdvaja se i sedmodnevni all inclusive aranžman (puni pansion s pićem) u korčulanskom hotelu Park za 1.330 kuna po osobi.

Bablje ljeto je idealno razdoblje za obilazak talijanskih jezera

Tijekom ovog razdoblja osjetno su jeftinija i mediteranska odmarališta koja su ipak malo 'bliža suncu' od Jadrana pa se osim u bazenima može računati i na kupanje u još uvijek toplom moru. Kao apsolutni best buy nametnuo se hotel s pet zvjezdica Jasmine Beach u Tunisu. Sedmodnevni all inclusiv s izravnim letovima iz Zagreba 17. i 24 rujna, bez aerodromskih pristojbi koje se doplaćuju u svim aranžmanima, u Kompasu stoji 1.995 kuna.

Ljubiteljima jeftinih autobusnih tura tijekom rujna najisplativija su trodnevna putovanja u Budimpeštu za manje od 800 kuna, u što je uključen doručak i noćenje u hotelu s tri zvjezdice ili još jeftiniji dvodnevni izleti u Bratislavu i Gardaland. Za manje od tisuću kuna autobusom se od 18. rujna može otputovati i do sjevernotalijanskog centra mode i umjetnosti Milana, pa nakon toga obići slikovite gradiće uz jezera Maggiore i Como.