DISCOVER CROATIA - EXPLORING ROUTE

Upoznajte život Rimljana na sasvim drugačiji način

28.03.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Druga epizoda o Zagrebačkoj županiji u serijalu Discover Croatia – Exploring Route donosi epizodu o Andautoniji, ostacima rimskog grada u današnjem Ščitarjevu

U prostoru interpretacijskog centra kroz kontekst mirisa maštovito je prikazan život Rimljana. 'Rimljanima su parfemi i mirisi bili vrlo važni. Stavljali su ih u hranu, bogati ljudi čak i na životinje... Ovdje ne postoji muzej, postoji nešto što zovemo interpretacijskim centrom, gdje ćete kroz kontekst mirisa osjetiti život Rimljana. Slobodno dodirujte i pomirišite sve izložbene primjerke... Dobrodošli!' novinarima se obratila Dora Kušan Špalj, vodič u Andautoniji.

Cilj projekta Discover - Croatia Exploring Route je naravno brendiranje Hrvatske, no na malo drugačiji način: stvaranjem ambasadora i zanimljivih videosadržaja koji će biti dijeljeni putem društvenih mreža na kojima i TouristarTV ima svoje profile (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube).

Kao što je poznato, voditeljica ovog serijala bila je poznata američka novinarka i producentica Ashley Colburn. Osim Ashley, ljubav prema Hrvatskoj pokazali su i bračni par Mike i Florence Lince koji su u Hrvatskoj ostali dva mjeseca nakon snimanja projekta.

Discover Croatia projekt i ove godine ide dalje s novom sezonom, no s drugačijom temom - Legends of Croatia.

Discover Croatia – Exploring Route projekt sniman je u rujnu 2013. godine u Hrvatskoj, gdje je pet stranih novinara/turista (Ana Carrasco Vilapun – Španjolska, Violetta Teetor – Finska, Mike i Florence Lince – USA te Marcio Caparica – Brazil) imalo priliku upoznati Hrvatsku kroz njezine najvažnije atribute: prirodu, baštinu, gastronomiju i gostoljubivost domaćina, a podržale su ga turističke zajednice diljem zemlje te ostali sponzori projekta. Kompletnu produkciju i post produkciju potpisuju Dhar media i TouristarTV.