GRAD ZNAMENITOSTI

Što svakako morate posjetiti u Berlinu?

24.04.2012 u 08:29

Bionic
Reading

Otok muzeja, dvorac Sanssouci i Brandenburška vrata samo su neke od berlinskih znamenitosti koje jednostavno morate vidjeti i doživjeti

Berlin, jedan od najljepših gradova na svijetu, poznata je turistička atrakcija. Ništa čudno s obzirom na to da je riječ o gradu koji obiluje povijesnim znamenitostima, ali i modernim zgradama koje su se sasvim lijepo uklopile u višestoljetnu okolinu. U Berlinu se uistinu ima puno toga vidjeti, a mi vam donosimo popis mjesta koje neizostavno morate posjetiti kad se prvi put nađete tamo.

Grunewald
Grunewald je najveće berlinsko šumsko područje. Idealno je za izlet i bijeg od gradske gužve. Ako tražite mir i ljepotu prirode te pogled na lijepa jezera, ovo je nezaobilazno mjesto za vas.


Otok muzeja
Usred rijeke Spree na kojoj leži Berlin, nalazi se otočić, a na njemu muzeji. Upravo zbog toga nazivaju ga i Otokom muzeja. Na njemu je smješteno pet najznačajnijih berlinskih muzeja - Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode Museum, Neues Museum i Pergamon Museum. Inače, muzejski otok je 1999. uvršten na popis UNESCO-ve svjetske kulturne baštine.

Otok Pfauen
Okružen šumom i rijekom Havel, otok Pfauen skriveni je mali biser do kojega se može doći samo trajektom. Posebna zanimljivost otoka su paunovi koji tamo obitavaju. Također, vrijedi pogledati i višestoljetne hrastove.

Mauerpark
Berlinski Mauerpark meka je za sve one koji vole kupovati. Park je domaćin goleme tržnice na kojoj se može kupiti doslovce sve, a nedjeljom iza 15 sati vrijeme je rezervirano za karaoke. Pjevaju svi - i stari i mladi i domaći i stranci.

Potsdamski trg
Berlin obiluje povijesnim znamenitostima i možda baš zato snažno u oči upada Potsdamski trg. Karakterizira ga futuristička arhitektura te mnoštvo trgovina, kazališta i restorana. Nikako ne propustite šetnju Potsdamskim trgom.


Pogled odozgora
Kad dođete u Berlin, nemojte propustiti posjet zgradi parlamenta Reichstag. Osim što ćete naučiti neke nove stvari, dobit ćete priliku i za savršen pogled na Berlin koji će vam zauvijek ostati u sjećanju.


DDR Muzej
Ovaj će vas muzej vratiti u prošlost, u doba komunizma. Pogled na neke lijepe, ali i neke manje lijepe stvari, nesumnjivo će probuditi nostalgiju. Među ostalim, u muzeju možete pogledati sobu za ispitivanje, ali i nekad vrlo popularnog Trabanta.

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie bilo je poprište raznih demonstracija i društvenih drama. To je mjesto na kojemu se još uvijek osjeća duh hladnoga rata. Upravo na tom mjestu 1961. sovjetski i američki tenkovi stajali su jedni nasuprot drugih.

Od. 3. lipnja Lufthansa omogućuje direktne letove prema Berlinu iz Zagreba, Dubrovnika, Splita i Zadra već od 49 eura za jedan smjer, a u cijenu su uključene sve takse i pristojbe. Dodatno, prikazom ukrcajne propusnice, kod partnera Luhthanse putnici ostvaruju pravo na posebne popuste i druge pogodnosti. Svaki mjesec nude se nove pogodnosti što je ujedno i dodatna motivacija za posjet Berlinu.

Brandenburška vrata
Brandenburška vrata zaštitni su znak Berlina i nezaobilazna stanica svih turista. To je nešto što se jednostavno mora vidjeti i doživjeti.

Dvorac Sanssouci
Dvorac Sanssouci i park koji ga okružuje pripadaju UNESCO-voj svjetskoj kulturnoj baštini. Fontane, palače, terase, drvoredi… Sve u dvorcu i oko dvorca budi poseban osjećaj, kao da ste sjeli u vremenski stroj i vratili se u prošlost. Nikako ne zaobići!

Berlinska filharmonija
Berlinska filharmonija jedna je od najpoznatijih filharmonija na svijetu. Vrhunske glazbenike svakako vrijedi čuti, a vrijedi pogledati i zgradu Berlinske filharmonije koja je praznik za oči.

Berlinski zid

Nekada je služio razdvajanju ljudi, a danas služi ujedinjavanju turista sa svih strana svijeta. Govorimo, dakako, o Berlinskom zidu koji je danas velika turistička atrakcija. Zida više nema, ali ima puno novih stvari koje vrijedi vidjeti.