SAVRŠEN BIJEG U ANONIMNOST

Ovo su otoci u vlasništvu holivudskih zvijezda

19.10.2011 u 11:33

Bionic
Reading

U potrazi za privatnošću i bijegom od uvijek budnih fotografa, mnoge slavne i bogate osobe odlučuju se na kupnju privatnog otoka na kojemu mogu uživati u istinskom miru. Takav luksuz si ne mogu priuštiti mnogi, a oni koji mogu najčešće se odlučuju za prekrasno otočje Bahama, Tahitija ili pak za kišovitu i zelenu Irsku

Legendarni glumac Marlon Brando nikada se nije dobro slagao s paparazzima pa se možda upravo iz toga razloga odlučio na kupnju otoka na kojemu se može uživati bez neželjene medijske pažnje. Da bi si osigurao potpunu privatnost, Marlon Brando je svojevremeno kupio udaljeni otok Tetiaroa koji je dio otočja Tahiti, za koji je davne 1967. godine izdvojio 270 tisuća dolara. Na otoku je izgradio malo rustikalno mjesto, a kao građevni materijal koristio je drvene trupce s nasukanih brodova.

Privatni otok kao bijeg od holivudskog pritiska u anonimnost odabrao je i glumac Johnny Depp. Zvijezda filma 'Pirati s Kariba' kupila je otok Little Hall’s Pond Cay koji se nalazi na Bahamima. Depp ga je 2004. godine platio 3,6 milijuna dolara, a do njega putuje na svojoj ekskluzivnoj jahti dugačkoj 47 metara.

Premda je svoj privatni otok kupio davne 1967. godine, Marlon Brando nije prvi slavni glumac koji si je priuštio takav luksuz. Legenda vesterna John Wayne, vođen ljubavi prema ribolovu, kupio je otok Taborcillo u blizini južne panamske obale. Otok je danas poznat pod nazivom Otok John Wayne, a obnovio ga je austrijski biznismen. Sobe u hotelu, osim imena legendarnog Waynea, nose imena drugih poznatih zvijezda, poput Brada Pitta, Arnolda Schwarzeneggera i Pamele Anderson.

Očigledno zvijezde imena John imaju veliku sklonost prema privatnim otocima. Tako je i slavni Beatles John Lennon kupio otok na obali Irske 1967. godine, nakon što je čitao o

njemu u londonskim novinama. Pjevač je tada za njega izdvojio samo 1700 dolara, današnjih 36 tisuća dolara, te proveo nekoliko godina pokušavajući izgraditi kuću na njemu. Nakon nekog vremena Lennon ga je ustupio grupi hipija koji su na njemu osnovali komunu. Lennon je planirao ponovno preuzeti otok, no u tome ga je spriječila smrt 1980. godine.

Američki filmski glumac i dvostruki dobitnik Oscara Gene Hackman kupio je, a zatim i vrlo brzo prodao, otok Fawan, koji se nalazi u otočju San Juan, u neposrednoj blizini najvećeg otoka arhipelaga, Orcas, a na njega se može doći samo brodom. Hackman ga je prodao 2008. godine te kasnije navodno kupio drugi privatni otok koji se nalazi nešto sjevernije, u Kanadi.