Putovanja LIJEPOM NAŠOM

Gacka dolina u oku kamere

Kamerom HRT-a zabilježene su i zadnje sekvence avanturističkog prikaza Gacke doline, jedne od u zadnje vrijeme najposjećenijih i novootkrivenih privlačnih turističkih destinacija u Hrvatskoj

Turističko dokumentarna emisija pod nazivom 'Put na more u Gackoj' predstavit će širem hrvatskom i inozemnog gledateljstvu prirodna bogatstva, turističke destinacije, priče iz davnina, i to objedinjeno s nekoliko turističkih destinacija od Zagreba do Zadra.

Kamere su prve sekvence zabilježile u Rastokama kod Slunja, a potom je niz povijesno-turističkih priča zabilježeno u Gackoj dolini.

Scenaristica i urednica emisije Andreja Ćakić objedinila je u tri dana uz pomoć snimatelja i redatelja, novinara, ton majstora i majstora rasvjete Darka Halapije, Frane Ridjana, Vladimira Gagulića i Gordana Abramovića povijest Japoda, rijeku Gacku i ribolovu na pastrvu, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću te sve atraktivnije i posjećenije Utočište za napuštene medvjede u Kuterevu.

Jučer je završeno snimanje pilot-emisije 'Put na more u Gackoj', koja će se prema planu prikazati u listopadu ove godine na Hrvatskoj radioteleviziji.

Emisija će se na malim ekranima početi prikazivati u listopadu ove godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više