SUPER PRILIKA

Volontirajte i putujte svijetom!

16.02.2011 u 08:00

Bionic
Reading

U Volonterskom centar Zagreb u tijeku su pripreme za sezonu međunarodnih volonterskih kampova koji nude priliku za upoznavanje svijeta

Volonterski centar Zagreb mladim ljudima nudi priliku da čine dobra dijela i usput putuju! Naime, u VCZ-u u tijeku su pripreme za sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2010. Volonterski kampovi prilika su za mlade ljude da na jedinstven način upoznaju svijet i različite kulture kojima je on obojan. Godišnje se održi oko 3.000 volonterskih kampova u različitim zemljama svijeta.

Međunarodni volonterski kampovi oblik su međunarodne razmjene volontera koji pruža mogućnost sudjelovanja na međunarodnim volonterskim projektima. Volonterski kampovi potiču interkulturalizam i mobilnost mladih te mladima pružaju jedinstvenu mogućnost stjecanja novih iskustava rada na zaštiti okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ugroženih skupina te kulturnog i umjetničkog djelovanja. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje od ožujka do rujna, a volonterima su pokriveni troškovi hrane, smještaja kao i zdravstvenog osiguranja tijekom kampa.

Svi mladi koji su navršili najmanje 18 godina i zainteresirani su za inovativne oblike putovanja i istraživanje mogu posjetiti Info dane o međunarodnim volonterskim kampovima koji se održavaju svakog utorka i četvrtka od 22.veljače od 13 do 18 sati i tijekom prve subote u mjesecu od 15 do 18 sati, u Volonterskom centru Zagreb, Ilica 29. Detaljnije informacije možete pronaći na internetskoj stranici www.vcz.hr.