VILLE ZANUBIA

Naselje za život i odmor u netaknutoj prirodi Istre

03.05.2016 u 09:16

  • +31

Ville Zanubia

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ville-zanubia.com

Bionic
Reading

Na krajnjem jugoistoku Istre, u krajoliku mediteranskog raslinja brnistre, smjestilo se ribarsko i ratarsko naselje Ližnjan. U ovom pitoresknome pejzažu koji je stoljećima inspirirao slikare i umjetnike, smjestilo se naselje vila kao dio vizije koja je polako ostvarivana godinama

Ville Zanubia, naselje za život i odmor u netaknutoj prirodi i antropogenom pejzažu sada su dostupne svim zainteresiranima. Koncept koji nudi velike vrtove s bazenima i tradicijsku arhitekturu sunčanoga istarskog kraja zamišljen je posve originalno.

Umjesto raštrkanih vila na osami, bez mogućnosti socijalizacije njezinih stanovnika ili turista koji ih povremeno koriste, inicijalna ideja bila je organizacija elitnih i luksuznih vila unutar novog naselja inspiriranog tradicijom istarskog kraja.

Takav koncept otvara nove mogućnosti suvremenog korištenja vila, pa iako su one sa svojim vrtovima i bazenima, osunčanim terasama i sjenicama posve intimne i izolirane, raspoređivanjem u jedinstven i skladan urbani ansambl otkrivaju se i neke psihološko-socijalne uzore u pristupu projektiranja.

To je, naime, ono što se ne može platiti novcem i što ovaj koncept izdiže iznad granica tržišta koje su postavili konkurencija i trenutačna potražnja nekretnina na Mediteranu.

Vila Zoe ima ukupno četiri spavaće sobe i dnevnu sobu s kuhinjom i blagovaonicom. Klimatizirana je i opskrbljena centralnim grijanjem na plin pomoću ukopanih spremnika, a na svakoj etaži su postavljene zasebne sanitarije. Prostorije u kojima je postavljena keramika imaju podno grijanje dok je u ostalim prostorijama postavljen prvoklasni parket kao i unutarnji kamin. Vila ima vlastiti vrt s autohtonim biljnim vrstama, vlastitim pripadajućim vanjskim roštiljem, vlastitim bazenom s podvodnim led reflektorima i raspoloživa dva parkirna mjesta.

Vile Zinnia, Zephyra i Zelda imaju tri spavaće sobe, dnevnu sobu, kuhinju i blagovaonicu, a poput vile Zoe klimatizirane su i opskrbljene centralnim grijanjem na te svaka ima vlastiti vrt s autohtonim biljnim vrstama, vlastitim pripadajućim vanjskim roštiljem, vlastitim bazenom s podvodnim led reflektorima i raspoloživa dva parkirna mjesta. Sve se vile iznajmljuju, a također su raspoložive za prodaju ( zajedno s namještajem ).

Kuće za odmor imaju 4 zvjezdice, a do početka sezone još 6 kuća će biti potpuno opremljeno za najam ili prodaju.