24KITCHEN KANAL

'Kuhanje bez granica' dovodi najukusnija jela cijelog svijeta do naše kuhinje

21.08.2015 u 13:56

Bionic
Reading

'Kuhanje bez granica' dovodi najukusnija jela cijelog svijeta do naše kuhinje od 20.8. od ponedjeljka do petka u 21:15 na 24kitchen kanalu

Svi kojima je poznat beskrajan osjećaj sreće uz obrok koji su sami pripravili, mogu ovog kolovoza uz 24kitchen uživati u pripremanju najkusnijih lokalnih jela iz svih krajeva svijeta. Kuhar Andre naučit će nas pripremati latinoameričke delicije, s Giovannijem ćemo uživati u omiljenm talijnskim specijalitetima, kroz avanturu u azijskoj kuhinji provest će nas kuhar Danny.

U jednoj od prvih epizoda četvrte sezone serijala “Kuhanje bez granica” srest ćemo se sa dvije zaista osebujne kuharice, Nadjom i Merijn sa kojima ćemo sanjariti uz arapske začine i mirise na način koji je oduševio sve ljubitelje egzotičnih jela. Nadia Zerouali i Merijn Tol poznat je duet u kulinarskom svijetu. Uz činjenicu da su zasluženo stekle svoju reputaciju, one su veoma poznate i po svojim kuharicama o arapskom utjecaju na mediteransku kuhinju. Ove su dame puno putovale, učeći od lokalnog stanovništva o kulinarskim tradicijama raznih zemalja da bi, po povratku kući, stečeno znanje pretvorile u nove recepte.

Nadia je rođena na istoku Nizozemske, u skladnoj marokanskoj obitelji u kojoj su dvije najvažnije stvari bile dobra hrana i dobro obrazovanje. Vrlo je rano shvatila da želi kulinarsku karijeru. Merijnina ljubav prema hrani također vuče korijene iz netipične nizozemske obitelji koja je sama uzgajala svoje povrće i začinsko bilje. Tijekom studiranja u Amsterdamu razvila je vlastiti kulinarski stil. Različiti kulturni utjecaji Amsterdama bili su joj prava inspiracija. U marokanskim i turskim trgovinama uvijek je iznova pronalazila nove sastojke i ubrzo je postala ovisnik o kuhanju i hrani. Ovaj dvojac naprosto oduševljava svojom energijom i načinom na koji prenosi svoja kulinarska znanja.

Svaka epizoda serijala posvećena je jednoj državi i njenim najukusnijim i najomiljenijim lokalnim jelima. Kuhari će nam dočarati i atmosferu svake zemlje i dati nam detaljne upute kako pripremiti jelo upravo na način na koji ga pripremaju „lokalci“ u svojoj zemlji.

Serijal „Kuhanje bez granica“ i pasionirani kuhari će na vrlo jednostavan način ući u naše kuhinje i pokazati nam da je jezik hrane univerzalan, bez obzira na to kojem narodu pripadamo i u kojem dijelu svijeta živimo.