ŠTEDNJA I BRZINA

Zbog ovog se isplati kupovina preko interneta

21.11.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Moderan i užurban način života ostavlja nam malo vremena za sve što nas veseli, ali ujedno nam je donio i neke olakotne ideje kao što je šopingiranje putem interneta

Možda ćete sada odmah pomisliti da je online kupovina prava napast jer trošite više nego što biste htjeli, no to se ne odnosi na nabavu namirnica

Prvo što će vam se svidjeti kod online kupnje namirnica sigurno je udobnost vašeg doma, budući da doslovce možete biti u pidžami i narudžbu obaviti u bilo koje doba dana. Tako ne morate biti opterećeni još jednom obavezom koja vas čeka po povratku kući s posla.

Ne morate brinuti da ćete proći skuplje jer trgovine znaju važnost online kupovine pa će često osmisliti razne pogodnosti, a na vama je da procijenite je li to ono što vama osobno treba u tom trenutku.

Online kupovina zgodna je i zbog izbora namirnica jer se može dogoditi da otiđete u trgovinu i određenog artikla nema, ali kod šopinga putem interneta znat ćete što je na lageru i koliko toga je raspoloživo.

Osim toga, manje su šanse da padnete u klasične zamke trgovaca i potrošite više novca nego što biste htjeli, budući da se fizički ne nalazite tamo, niste u žurbi i detaljnije ćete proučiti ponudu.



Nakon što ste obavili kupnju putem interneta, sve namirnice dolaze vam na kućni prag i samo vam preostaje da ih pospremite. Tako ne gubite vrijeme na odlazak u trgovinu, ne trošite benzin ako idete automobilom, ali i ne nosite teške vrećice do stana ili kuće.

Budući da željene namirnice ubacujete u košaricu na stranicama trgovine, možete stvoriti listu onih koje vam uvijek trebaju pa uštedjeti vrijeme i samo ih naručiti. Većina obitelji tjedno ili mjesečno uvijek nabavlja iste osnovne namirnice poput tjestenine, praška za rublje i slično pa je zgodno imati ih na listi.

Također se ne morate brinuti da će, na primjer, smrznuto povrće rashladiti još topli kruh jer se sve slaže na poseban način prije otpreme, a imate i mogućnost naglasiti ono što vam je važno, recimo, da treba zvoniti na određeno prezime kod ulaska u zgradu ili sir narezati vrlo tanko.

Uz kupnju od kuće trgovine poput Konzuma imaju takozvanu opciju 'Pokupi', a to znači da će vas naručene namirnice čekati u trgovini prema vašoj listi želja. Usluga je besplatna i konkretno se može obavljati u odabranom Super Konzumu radnim danom od 8 do 20 sati te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati. Ova bi opcija, primjerice, bila idealna ako ste na putu kući nakon posla ili idete na odmor pa ćete usput preuzeti sve što vam je potrebno.

Osim na kućnom računalu, lako možete skinuti aplikacije za pametne telefone i kupnju s lakoćom obaviti preko mobitela. Aplikacije su besplatne, a osim više od 20.000 artikala na raspolaganju, možete se informirati o najnovijim akcijama, rezervirati termin dostave i dodatno uštedjeti.