Obitelj i dom ZA MALENE UMJETNIKE

Dječje međunarodno natjecanje u slikanju

  • Autor: tportal.hr
  • 9.11.2010 16:18:56
  • 9.11.2010 14:20:02

Bayer i UN-ov program za okoliš (UNEP) pozivaju svu djecu od šest do 14 godina da se uključe na 20. međunarodno u slikarstvu o životnoj sredini. Motiv natjecanja u slikarstvu za 2011. godinu je 'Život u šumama'

U skladu sa UN-ovom Međunarodnom godinom šuma, motiv natjecanja u slikarstvu za 2011. godinu je 'Život u šumama'. Od ovog trenutka, djeca iz cijelog svijeta su pozvana da oslikaju svoje ideje o tome kako se suprotstaviti gubitku prirodnih staništa. Natjecanje je otvoreno za svu djecu uzrasta od šest do 14 godina i bit će održano 5. lipnja 2011. godine (na Svjetski dan životne sredine). Prijave se trebaju podnijeti najkasnije do 15. travnja 2011. godine.

Svi maleni umjetnici svoja djela mogu slati na adresu:

United Nations Environment Programme (UNEP)
Regional Office for Europe                                                                                                                                         
Marc Rimmer/Corbis
Ovo je prilika za sve malene umjetnike

International Environment House
11-13 Chemin des Anémones
1219 Châtelaine-Genf
Switzerland


S obzirom na to da su Ujedinjeni narodi proglasili 2010. godinu Međunarodnom godinom bioraznolikosti, motiv 'Bioraznolikost - povezivanje s prirodom' izabran je da bude tema natjecanja.

Oko 600.000 djevojčica i dječaka uzrasta između šest i 14 godina iz 95 zemalja, među kojima je i Hrvatska, dostavilo je svoje radove. Osim toga, uz podršku lokalnog partnera, u Kini je održano posebno kinesko natjecanje u slikarstvu. To je privuklo 2,6 milijuna prijava, što je dovelo do rekordnog broja djece sudionika na natječaju, i to ukupno 3,2 milijuna.

Izložba visokokvalitetnih tiskanih primjeraka 60 odabranih slika je bila otvorena u Centru BayKomm u Leverkusenu od 31. kolovoza i trajala je do 17. rujna, prije nego što je počela turneja po raznim gradovima Njemačke.

Na ovogodišnjem 19. dječjem međunarodnom natjecanju pobjedila 14-godišnja djevojčica Tin Chi Ting Coco iz Hong Konga.
Poruka slike čija je autorica 14-godišnja djevojčica glasi: ’Kako sve više i više elemenata biva uklonjeno iz svojih temelja, svijet se počinje zloslutno njihati i prijeti da se uruši. Ali još nije prekasno: planet može biti sačuvan, na primjer, korištenjem solarne energije i snage vjetra ili recikliranjem.’
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više