IMPRESIVNIH 6.280 GRAMA

U Pakracu rođena najveća beba u Hrvatskoj

17.06.2010 u 09:20

Bionic
Reading

Dva dana star Dario ima 6.280 grama i dugačak je 56 centimetara. Premda statistika ne postoji, čini se da je mali Dario najveća beba rođena u Hrvatskoj

Majka Ivana Tobijaš rodila je Darija, svoje treće dijete, carskim rezom. Kad su joj doktori pred sam porođaj rekli koliko Dario teži, ona im nije vjerovala, ali na koncu je ipak najvažnije da je sve prošlo u redu i da se oboje dobro osjećaju.

'Još pred kraj trudnoće pripremila sam se na veću bebu, do pet kilograma. No kad su mi nakon porođaja rekli da moj Dario ima 6.280 grama i da je dugačak 56 centimetara, pomislila sam da sam pod narkozom krivo čula. Nisu vjerovali ni moji kad sam im javila. Ma, najvažnije je da je moje zlato živa i zdrava beba', rekla je Ivana za 24sata.

Za Darija je pripremljena roba za tromjesečnu dob, a ako je suditi prema prva dva dana, mali Dario neće tako brzo izgubiti apetit.

Osim obitelji, na Ivanu i njezina sina ponosni su i liječnici koji su je porodili - dr. Nikola Balja i dr. Štefica Svjetličić, voditeljica službe za ginekologiju i porodništvo. U dugogodišnjim praksama, kažu, nikad nisu imali tako veliku bebu u bolnici.