POTVRĐENE ŽENSKE SUMNJE

Muškarci lažu znatno više od žena

18.05.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Sumnje ženskog roda kroz stoljeća napokon su i službeno potvrđene - muškarci lažu znatno više nego žene! Otkriva to najnovije istraživanje britanskih stručnjaka

Prosječan muškarac godišnje slaže oko 1.100 laži, odnosno oko tri dnevno. Prosječna žena pak slaže godišnje oko 728 puta, odnosno oko dva puta dnevno.

Najdraže muške laži vezane su uz njihovu ljubav prema društvu i piću, a najdraža ženska laž vezana je uz skrivanje osjećaja: 'Ništa mi nije, u redu sam.'

Istraživanje je otkrilo da muškarci rjeđe osjećaju krivnju zbog laganja. Točnije, 70 posto muškaraca priznalo da ih zbog laži katkada zna peći savjest. Za razliku od njih, žene češće osjećaju krivnju zbog laganja, a priznalo je to njih 82 posto.

Stručnjaci su otkrili da oba spola najčešće lažu da ne bi povrijedili osjećaje bliskih ljudi, ali i da zaštite sebe od mogućih posljedica. Također, stručnjaci napominju i da je laganje neizbježan dio svakodnevne ljudske interakcije.

Uočeno je da ljudi teško otkrivaju kada im netko laže, a čak i kada otkriju, smatraju to donekle normalnim, jer i sami katkad lažu. Sve u svemu, laganje je postalo prihvatljivo ponašanje.