ZA KUHANJEM IPAK NISU LUDI

Muškarci u kuhinji provode više vremena od žena

26.11.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Iako muškarci u kuhinji povode više vremena od žena, vrijeme i energiju ipak ne utroše na pripremu hrane, već na njezinu konzumaciju

U kuhinji danas pripadnici jačeg spola provode više vremena do svojih partnerica, pokazalo je najnovije istraživanje. Njihovi rezultati pokazuju da muškarci u prosjeku u kuhinji svakodnevno provedu sedam sati i šest minuta, dok se žene tamo zadržavaju nešto kraće, šest sati i 52 minute.

To znači da muškarac u kuhinji provede godišnje oko 15 tjedana i dva sata, no pitanje je na što zapravo troše vrijeme. Iako u kuhinji žene i muškarci provode gotovo jednako vremena, žene nakuhinju gledaju pomalo drugačije i one se fokusiraju na pripremu hrane,pospremanje i druženje s obitelji.

Muškarci s druge strane kuhinju doživljavaju kao svojevrstan prostor za opuštanje, jedenje i pripremanje užina, najčešće za sebe. Kuhinja im je zapravo usko vezana uz samu konzumaciju hrane, a najviše vremena u kuhinji provode perući i čisteći za sobom. Britansko istraživanje pokazalo je da su neki muškarci preuzeli i veće ovlasti u tom prostoru koji se tradicionalno doživljava kao ženski.