OČARANI HRVATSKOM

Zašto se sve više Britanaca zaljubljuje u naše more, jezera i planine

28.09.2016 u 17:50

Bionic
Reading

Britanski dnevni list Mirror, koji je objavio još jedan laskavi članak o Hrvatskoj, ima svoje tumačenje zašto nam je ove godine čak 36 posto više Britanaca došlo u posjet

Dopisnica Lara Kilner i njena obitelj posjetili su Hrvatsku te za britanski Mirror istaknuli sve njene kvalitete – prekrasne otoke, jezera i planine. Iako nema sumnje u to da je serija 'Igra prijestolja' zaslužna za dobar dio britanskih posjeta Hrvatskoj, Lara Kilner smatra kako veći dio zasluge ipak pripada prekrasnoj prirodi, božanstvenoj obali te povoljnim cijenama.

Obitelj Kilner svoje je putovanje Hrvatskom započela letom u Pulu i vožnjom do otoka Paga. Prije dolaska na otok, Kilneri su prenoćili u Jadranovu te skočili do Plitvica, koje su nakon Dubrovnika turistima najprivlačnija atrakcija.

Na Pagu su proveli tjedan dana pa su imali priliku upoznati se s paškim sirom i zabavama koje traju dugo u noć u Novalji. Kilneri nisu iznajmili apartman, već su uzeli kamp-kućicu s klima uređajem. Imali su savršen pogled na šest privatnih plaža.

Mjesto Šimuni gdje se nalazi kamp i šest spomenutih plaža, ima svoju veliku samoposlugu, pekaru, restoran, pizzeriju, nekoliko kafića, mnoštvo dječjih igrališta te niz večernjih zabavnih sadržaja. Pretežito mediteranska hrana od svježih morskih plodova i paški sir, kao i sjajna vina, više su nego zadovoljili Kilnere.


Tijekom svog boravka na Pagu otišli su i na mali izlet do Zadra, gdje su se divili povijesnim bogatstvima tog grada te jedinstvenim Morskim orguljama.

Nakon Paga posjetili su Poreč, gdje su se ponovo smjestili u Eurokampu. Iako sam kamp ima dovoljno sadržaja za obiteljski boravak i zabavu da ga se uopće ne treba napuštati, nisu mogli odoljeti a da ne posjete sam grad Poreč.

Lara Kilner nije se mogla dovoljno nadiviti luci, tržnici te bazilici iz šestog stoljeća. Također je spomenula obližnje Pulu i Rovinj sa svojim atrakcijama – šestim najvećim amfiteatrom na svijetu i nizom kamenih uličica i trgova.

Iako nisu stigli napraviti i vidjeti sve što su htjeli, kažu da im nije žao jer će im to dati motivaciju da ponovo posjete Hrvatsku.