OSVAJA DETALJIMA

Najstariji zagrebački hotel zasjao u novom ruhu

09.07.2016 u 11:14

  • +21

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hotel Jägerhorn

Bionic
Reading

Najstariji postojeći zagrebački hotel zasjao je u novom ruhu. Skriven u prolazu koji povezuje povijesni Gornji grad i centar, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga, Trga bana Josipa Jelačića, hotel Jägerhorn zrači šarmom izgubljenih vremena i osvaja detaljima

Najstariji postojeći hotel u Zagrebu već davne 1827. nametnuo se kao društveno i kulturno središte grada. Sloveći kao omiljeno mjesto za druženje velikog broja hrvatskih povijesnih ličnosti, u Jägerhorn su rado svraćali Ljudevit Gaj i ban Josip Jelačić.

Prateći najnovije trendove i idući u korak s vremenom, hotel je nedavno preuređen. Prilikom preuređenja po pitanju dizajna i vizualnog identiteta posebno se vodilo računa o očuvanju njegove povijesne i kulturne vrijednosti. Vrlo detaljno, zahtjevno i vremenski dugo preuređenje pokazalo je doista dojmljiv rezultat te je hotelu koji predstavlja povijesnu instituciju vraćen stari šarm i ljupkost izgubljenih vremena.

Poštujući izvorni oblik i čuvajući dvjestogodišnju tradiciju, posebna je pažnja posvećena detaljima – namještaj je restauriran, a korišteni materijali za uređenje unutrašnjosti pričaju doista jedinstvenu priču. Tako je prilikom obnove korišten močvarni hrast, koji je rijeka Sava čuvala u svojim tokovima čak i do 8000 godina, te kovano željezo, tipično za građevine na Gornjem gradu. Ovi materijali uz suvremenu interpretaciju klasičnih stilova u odabiru namještaja i dekoracija stvaraju jedinstvenu sintezu tople tradicionalne elegancije i chic dizajna.

Upečatljiv spoj suvremenog s doživljajem prošlih vremena osjeća se na svakom koraku, uključujući osamnaest elegantno opremljenih soba. Svaka je jedinstvena po svojem obliku i veličini, a tradicionalni kraljevsko plavi i bež tonovi izabrani su kako bi suvremeni i restaurirani namještaj odavao savršen spoj elegancije, stila i funkcionalnosti.

Cafe Jägerhorn, koji se nalazi u sklopu hotela, sam po sebi predstavlja atrakciju zbog prekrasne terase koju krasi fontana i okružuje bajkovit vrt. Uređenje cafea odražava njegovu poziciju mosta između zagrebačkog povijesnog Gornjeg grada i samog centra, koristeći restaurirani namještaj i otkrivene ciglene zidove iz 19. stoljeća kako bi se dobio eklektičan spoj chic dizajna i duha prošlosti.