A BIT ĆE JOŠ SKUPLJE

Usprkos cijeni karte, dubrovačke zidine obaraju rekord

04.07.2016 u 12:16

Bionic
Reading

Ulaznica za obilazak spektakularnih dubrovačkih zidina poskupjela je na 120 kuna, ali čini se da to turistima uopće ne smeta jer postižu rekordnu posjećenost

Dva kilometra duge zidine lani je prehodalo gotovo milijun turista, a kako je u prvih šest mjeseci posjetitelja osam posto više nego lani, očekuju se novi rekord te nova rekordna zarada.

Da cijena nije problem, potvrdili su strani turisti za RTL, rekavši kako su zidine prelijepe da bi se propustilo njihovo razgledavanje i da tako posebno mjesto nisu nikada vidjeli. Povijesna jezgra Dubrovnika toliko ih oduševljava da im niti paklene vrućine ne smetaju te kažu da se uz takve ljepote zaborave i visoke temperature.

Kako je rekao Niko Kapetanić, tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine, prošle godine zabilježen je milijun posjeta zidinama, a ove ih se očekuje oko 100.000 više.

Zarada se slijeva u gradski i državni proračun te Društvu prijatelja dubrovačke starine, a iduće godine planira se poskupljenje ulaznice za još 30 kuna, ali prema mišljenju turista Jim i Doris iz Škotske, niti to nije previše za jedinstvene zidine: 'Prekrasno je! U usporedbi s ostalim mjestima u Europi, u kojima smo bili, ovdje dobijete izuzetnu vrijednost za ono što ste platili.'