SUPER IDEJE

Situacije u kojima će vas spasiti - cimet

31.01.2016 u 16:59

Bionic
Reading

Kuhano vino s malo cimeta tako će nam uljepšati zimske večeri, a da ne spominjemo slastice koje sadrže taj ukusni začin. No cimet nam može poslužiti i u domaćinstvu, posebno ako volite baš njegov miris

Mirišljav dom

Da biste se osjećali ugodno u svom domu ili poželjeli još ljepšu dobrodošlicu gostima, možete složiti prirodni miris umjesto skupih sredstava. U tavici s malo vode zakuhajte nekoliko ploški limuna i naranče s četiri štapića cimeta i dobit ćete mirisan dom.

Ublažite ubode komaraca

Ljetne radosti često nam umanjuju dosadni komarci, pogotovo kada nas koža nakon uboda svrbi pa nenamjerno stvorimo krastice od češanja. Uz jednak omjer meda i cimeta napravite pastu i stavite na mjesto uboda kako biste ublažili bol i svrab.

Vrećica protiv moljaca

U malu torbicu od prozračne tkanine stavite ružmarin, lavandu i cimet koji će zajedno iz ormara otjerati nepoželjne podstanare poput moljaca.

Obične svijeće pretvorite u mirisne

Osim što ćete prostor ispuniti mirisom, svijeća će izgledati ljepše. Uzmite nekoliko štapića cimeta, postavite oko svijeće pa povežite lijepom trakicom. Kada se svijeća zagrije, miris cimeta ispunit će prostoriju.

Riješite se mrava

Postoji više namirnica za koje se kaže da će istjerati te male nepoželjne sustanare koji se vole zavući i u posude ili kutije s hranom, a jedna od njih je cimet. Otkrijte put kojim se kreću pa na tanjurić stavite malo cimeta.

Otklonite neugodan miris nakon kuhanja

Riba je jako zdrava i ukusna, ali njen miris u pećnici se zadržava duže nego što bismo htjeli. Za sve namirnice koje se osjete jače nakon pripreme možete staviti cimet na papir za pečenje pa uključiti pećnicu na pola sata.

Mirisno usisavanje

Imate li usisavač s vrećicama na pod stavite malo cimeta i posaugajte ga na početku, a zatim ostatak stana. Kako usisavač bude radio, miris cimeta širit će se domom. Jedino budite oprezni ako primjerice imate svijetli tepih pa neka on bude zadnji na redu za čišćenje dok se cimet sigurno rasprše i makne s četki.