IDEALNO OSVJEŽENJE

Super ideje za obnovu kuhinje s malo novca

28.09.2015 u 06:58

Bionic
Reading

Kuhinja je srce svakog doma jer se u njoj provodi dosta vremena, a ako ste nezadovoljni njenim uređenjem, znajte da možete napraviti nekoliko promjena i za malo novca

Dizajneri i stručnjaci za uređenje doma uvijek ističu da on mora odražavati karakter ukućana, a kuhinja prije svega treba biti funkcionalna. Želite li ju malo preurediti i učiniti takvom, pomoći će vam nekoliko osnovnih trikova.

Maknite sve što ne koristite

Često se na radnim površinama nalazi puno stvari, što ukrasnih, što raznih aparata koji s vremenom služe samo za skupljanje prašine. Čim maknete sve što ne koristite svakodnevno, kuhinja će odmah bolje izgledati.

Unesite reda harmonijom

Na radnim površinama, ali i otvorenim ormarićima ili policama sve će također biti preglednije i ljepše budete li pazili na boje. Imate li bijeli toster, crni aparat za kavu i crvenu mikrovalnu pećnicu, odmah se stvara dojam neurednog i zakrčenog prostora. Probajte složiti stvari po veličini i bojama, ako je ikako moguće, a o tome razmišljajte i kada kupujete nove predmete.

Budite praktični

Čišćenje kuhinje zbog nedostatka vremena najčešće se svodi na periodično slaganje pojedinačnih ormarića i polica, ali čak i tada iskoristite vrijeme za logičan raspored. Neka hrana bude u ormarićima koji su vam nadohvat ruke, a posuđe na strani na kojoj je štednjak kako biste lakše kuhali. To će vam pomoći da uživate dok pripremate hranu pa će vam taj prostor odmah bolje izgledati.

Maksimalno iskoristite prostor

Ovisno o tome kako je kuhinja složena, uvijek se može pronaći način da se prostor bolje iskoristi. Nemate li gornje ormariće do stropa, na njih stavite lijepe kutije sa stvarima koje se ne koriste često. U prostoru između ormarića uvijek su dobrodošle manje police ili šipke na koje se mogu vješati stvari, a imate li otok, instalirajte šipke i objesite sve ono što vam odgovara.