INSPIRATIVAN DIZAJN

Ovo je najbolje uređena trgovina na svijetu

26.05.2015 u 14:24

  • +2

Replay The Stage store

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Replay The Stage store najbolje je uređena trgovina na svijetu. Replayev dućan otvoren prošloga rujna u središtu Milana nagrađen je prestižnom EuroShop Retail Design Awards 2015, a ona se svake godine dodjeljuje najoriginalnije dizajniranim trgovinama u svijetu

Za priznanje EuroShop Retail Design Award međunarodni tim stručnjaka sastavljen od predstavnika vodećih tiskanih medija i udruženja maloprodaje nominira najbolje trgovine s najuspješnijim konceptima. Kriteriji kojima se vode su inspirativan dizajn, jasna poruka u odnosu na ponudu, nedvosmisleno obraćanje ciljnoj skupini te uspješnost korporativnog dizajna. Ključan aspekt procjene sudaca je zaokružen i uvjerljiv koncept koji savršeno povezuje dizajn interijera (boje, materijali, rasvjeta), arhitekturu i vizualni dojam.

Milanski Replay The Stageosmislio je dizajnerski dvojac Roman & Williams, a dizajnirao je i vrhunske projekte poput hotela Viceroy, kultnog Boom BoomRooma u hotelu Standard u New Yorku, ali i setove za važne holivudskefilmove te rezidencije poznatih osoba, koje savršeno odražavaju njihovuestetsku posebnost. Store se nalazi u centru okruga Porta Nuova, novog it mjesta u Milanu, a temelji se na konceptu filmske i kazališne umjetnosti i pruža gostima autentičan doživljaj, omogućujući im da zavire iza scene te postanu dio kreativnog filmskog stvaralaštva. Trgovina površine 1500 m2 prostire se na dva kata, a dok su na glavnom katu izloženi proizvodi, drugi je kat osmišljen kao restoran: mjesto na kojem gosti postaju dio filma i koje je toliko glamurozno da će im se čarolija činiti potpuno stvarnom.

Replay je ovim storeom želio stvoriti mjesto u kojem gosti postaju dio same ponude, procesa stvaranja i brenda kao životnog stila; bogato iskustvo koje treba biti očaravajuće, zabavno te stvoriti osjećaj osobnog sudjelovanja u filmskoj magiji.