MILENIJSKA FOTKA

Stotine mladih tijelima ispisale riječ humanost

10.05.2015 u 13:29

Bionic
Reading

Središnji događaj Tjedna Crvenog križa završio je jučer u Splitu proglašenjem pobjednika 19. Državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa (HCK)

U kategoriji podmlatka slavili su mladi iz Gradskog društva Crvenog križa Rab dok je prvo mjesto u kategoriji mladih osvojilo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Upravo oni pokazali su se najboljima u kategorijama teorijskog znanja o Crvenom križu, humanitarnom pravu i ljudskim pravima te u teorijskoj i praktičnoj kategoriji o poznavanju i pružanju prve pomoći.

Uz natjecanje mladih koje je održano u parku Sustipan, dan je obilježila atraktivna pokazna vježba spašavanja života na vodi koju su izveli članovi interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa. Dobro uvježbani spasioci pokazali su kako se brzo i učinkovito pomaže onima koji su doživjeli nesreću na brodu.

Ipak, najveću pozornost izazvalo je snimanje milenijske fotografije na splitskoj Rivi. Stotine mladih, volontera, članova i djelatnika Hrvatskog Crvenog križa tijelima je ispisalo riječ humanost. Upravo je humanost jedno od sedam temeljnih načela Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a oni ove godine obilježavaju 50. obljetnicu.

Tjedan Crvenog križa nastavlja se 13. svibnja u Gunji. Uz prigodan program i osvrt na poplave te sve ono što je učinjeno u proteklih godinu dana, HCK će donirati vozilo udruzi Zvjezdice koja se brine o djeci s posebnim potrebama.