KING CROSS MINIFEST

Zabavan vikend uz brojne aktivnosti za djecu i roditelje

05.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Bogatim vikend programom za djecu i roditelje u subotu 7. i nedjelju, 8. ožujka, King Cross najavljuje ožujak - mjesec djece 'Minifest vikend'. Vikend je prepun interaktivnih radionica, igraonica i sadržaja za djecu svih dobnih skupina, nagrada i pogodnosti za roditelje uz razne prezentacije

Program

11-19 sati - Cjelodnevni NERF corner uz sav NERF asortiman - Najbolji tajni agent – pucanje u metu, najbolji strijelci dobijaju diplome za najboljeg NERF tajnog agenta (uz pomoć voditeljice cornera)

11-12 sati Interaktivna iPad radionica kroz aplikaciju 'Cats With Spots' (Mačke na točke) u dječjem startup corneru - iPad aplikacija interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji za djecu iznad 4 godine. Djeca kroz ovu priču uče o gepardu i leopardu, točkastim mačkama afričke savane.

12-15 sati Dječje istraživačke znanstvene radionice 'Nek ti edukacija bude zanimacija Bioteke - udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti. Radi se o zabavnim, jednostavnim, zanimljiviim i edukativnim radionicama na kojima će se izvoditi eksperimenti iz područja biologije (uz malu pomoć voditeljica) na temu 'Skrivene boje lišća' i 'Slasna DNA'.

12-15 sati - Likovna radionica BOYA Maje Mesić uz slikanje patuljaka na temu novog crtanog filma 'Sedmi patuljak' uz brojne poklone. Dijete koje naslika najboljeg patuljka dobiti će priliku sudjelovati u sinkronizaciji novog crtanog filma i posuditi svoj glas jednom od likova. Boya je hrvatski dizajnerski proizvod i inovacija koja svojim posebno kreiranim oblikom potiče znatiželju i kreativnost kod djece, a da istodobno djeca ne trebaju koristiti šiljilo.

15-18 sati - LEGO igraonica KOCKICE 'Kockice' su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u Hrvatskoj, a trenutno broje oko 70 članova u cijeloj Hrvatskoj i okolnim državama.

16-17 sati - Interaktivna iPad radionica kroz aplikaciju „Cats With Spots“ (Mačke na točke) u dječjem startup corneru - iPad aplikacija interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji za djecu iznad 4 godine. Djeca kroz ovu priču uče o gepardu i leopardu, točkastim mačkama afričke savane.

15-18 sati - TutoTod interaktivna radionica u dječjem startup corneru (samo u nedjelju) TutoTod je iPad aplikacija namijenjena roditeljima djece od 1. do 5. godine koja pruža ideje i detaljne korake za kreativnu igru kod kuće. S obzirom na materijal koji roditelj ima na raspolaganju, TutoTod nudi tutoriale za izradu simpatičnih rukotvorina.

18 - 19 sati - VITA MININA RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA - sastoji se od zabavnih dječjih igara sa žonglerskim rekvizitima - maramama, lopticama i diabolom. Žongliranje je vrlo dobro za razvoj motoričkih sposobnosti djeteta te njegova samopouzdanja. Osim igara s djecom, klaunica VITAMIN će kao uvod izvesti i nekoliko svojih točaka iz uličnog showa VITA MIN SHOW te tako uvesti djecu u svijet cirkusa.