HTZ ČASTI

Forbes: Trener koji osvoji Super Bowl, dobit će putovanje u Hrvatsku

31.01.2015 u 12:22

Bionic
Reading

U najvećem sportskom događaju u SAD-u, finalu američkog nogometa Super Bowl, koji prati preko 100 milijuna gledatelja i u kojem reklama od 30 sekundi košta 4,5 milijuna dolara, glavnu ulogu imat će američki Hrvati, suparnički treneri Bill Belichick i Pete Carroll. Trener koji pobjedi u dvoboju, dobit će putovanje u domovinu predaka, poručili su iz njujorškog ureda HTZ-a

Nakon što su na konferenciji za novinare Belichicka upitali kako komentira prvi sraz hrvatskih trenera u Super Bowlu, trener Patriotsa je odgovorio: 'Pa znate, već sam imao sličan dvoboj, s Nickom Sabanom kada je on vodio Miami Dolphinse. Jako sam ponosan na porijeklo svojeg oca i povijest Hrvatske. Imao sam priliku posjetiti tu prelijepu zemlju nekoliko puta.'

'Karlovčanin' Belichick je pet puta osvajao Super Bowl, dva puta kao pomoćnik, a tri kao glavni trener, dok je 'Dubrovčanin' Carroll slavio 2014.

'Kao god završilo, Hrvatska će imati prvaka', zaključio je Belichick.

O velikoj 'bitci hrvatskih trenera', kako su je odmah prozvali, raspisali su se američki mediji, a da je riječ o najboljoj mogućoj besplatnoj reklami, konačno je shvatila i Hrvatska turistička zajednica koja je iz svog njujorškog ureda poručila kako će treneru koji će odnijeti pobjedu u Super Bowlu ponuditi obiteljsko putovanje u domovinu predaka, piše Forbes hvaleći dobar PR potez HTZ-a.

HTZ tako snosi sve troškove putovanja, a pobjednički trener dobit će priliku istražiti zemlju svojih predaka. On i njegova obitelj uživat će u impresivnoj povijesti, prekrasnim pejzažima, bogatom kulturnom nasljeđu, nezaboravnoj arhitekturi i odličnoj gastronomskoj ponudi, a pobjednik nakon Super Bowla samo treba direktno kontaktirati njihov njujorški ured, poručili su iz HTZ-a.

Forbes naglašava da će pobjednički trener uživati u turističkoj ponudi Hrvatske koja je u nekoliko posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu. S preko 1700 kilometara obale i više od 1200 otoka, kristalno čistim plavim morem i sedam dobara na UNESCO-voj Listi svjetske baštine, uključujući dubrovački Stari grad, popularnu destinaciju svjetskog jet seta, Hrvatska iz godine u godinu privlači sve više turista. A ako vam treba još koji dokaz da je ovaj mediteranski dragulj trenutačno najpoželjnija destinacija, nastavlja Forbes hvalospjev o Hrvatskoj, i k tome još nevjerojatno lijepa, onda trebate znati da se u Dubrovniku redovito snima HBO-ova hit serija 'Igra prijestolja'. Treba li što više dodati?

Jedan od najuspješnijih NFL trenera svih vremena, Bill Belichickkorijene vuče iz okolice Karlovca, dok Pete Carroll po majčinoj strani (prezivala se Ban) korijene vuče iz Dubrovnika. No Belichick i Carroll neće biti jedini Hrvati na ovogodišnjem Super Bowlu, na terenu će biti i Rob Ninkovich, branič Patriotsa koji je dio zajednice američkih Hrvata iz Chicaga.