DUKAT

Iznova otkrijte užitak u mliječnim proizvodima!

30.04.2014 u 17:16

Bionic
Reading

Iako se doima nespojivo, u mlijeku i mliječnim proizvodima možete uživati čak i ako ste netolerantni na laktozu. Rješenje dolazi u obliku Lagano jutro mlijeka i jogurta sa značajno smanjenim udjelom laktoze!

Procjenjuje se da danas pet posto europske populacije, pa tako i stanovnika Hrvatske, ima poteškoća s probavljanjem mliječnog šećera laktoze. Kod njih organizam ne proizvodi dovoljno ili pak uopće ne proizvodi laktazu, probavni enzim koji razgrađuje mliječni šećer laktozu na jednostavnije šećere. Kod tih osoba laktoza dolazi u debelo crijevo nerazgrađena, što može dovesti do nadutosti, grčeva i bolova u trbuhu.

Upravo zato osobe s netolerancijom na laktozu nerijetko izbjegavaju mlijeko i mliječne proizvode. No, na taj način iz prehrane izbacuju prijeko potreban kalcij i druge hranjive tvari čime se izlažu povećanom riziku od prijeloma i osteoporoze.

Kako unatoč netoleranciji na laktozu organizmu svakodnevno osigurati visokovrijedne sastojke iz mlijeka, posebno kalcij? Posegnite za mlijekom i mliječnim proizvodima sa smanjenim udjelom laktoze! Osim već poznatog Lagano jutro mlijeka sa smanjenim udjelom laktoze, sada na policama trgovina možete pronaći i Lagano jutro jogurt.

U Lagano jutro mlijeku i jogurtu udio laktoze smanjen je preko 90 posto kako bi bili lako probavljivi. Međutim, sadrže jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari poput kalcija, bjelančevina i vitamina kao standardno mlijeko ili jogurt.
Mliječni šećer laktaza razgrađen je na jednostavnije šećere koji Lagano jutro i jogurt čine lako probavljivim, dajući karakterističan slatkasti okus mlijeku i blagi okus jogurtu.

S Lagano jutro mlijekom i jogurtom zaboravite na probavne smetnje i iznova otkrijte užitak u mliječnim proizvodima!