BRIGADA

Hrvatski Sateliti u Milanu

04.04.2014 u 17:50

Bionic
Reading

Namještaj kojeg potpisuje Brigada bit će izložen na milanskome Tjednu dizajna, za vrijeme 53. izdanja Salone del Mobile, središnjeg svjetskog sajma namještaja

Hrvatski namještaj kojeg potpisuje Brigada bit će izložen na milanskome Tjednu dizajna, za vrijeme središnjeg svjetskog sajma namještaja Salone del Mobile. Brigadin namještaj moći će se vidjeti u Zoni Tortona gdje se odvija Fuori Salone, u sklopu izložbe novih trendova u dizajnu namještaja Anatomia del design od 7. do 13. travnja. Među trendovskim komadima iz cijeloga svijeta naći će se tako domaći retro-futuristički luster Sateliti, napravljen od satelitskih antena, koji je još prošle godine zaintrigirao svjetske medije, zatim prototip linije eko-prijateljskog namještaja Bloom, te stolić Comb, koji na funkcionalan način odgovara ideji stolića kao mjesta odlaganja novina, knjiga i raznih sitnica.

“Brigadu zanima dizajn prostora koji je učinkovit u svojoj namjeni, bila ona stambena, poslovna, prodajna ili izložbena, a namještaj u tome igra ključnu ulogu. Zato u većini angažmana sami dizajniramo dio namještaja jer smo tako sigurni da će se uklopiti u cjelokupni koncept prostora kojeg smo zamislili. Prototipi koje ćemo izložiti u Milanu nastali su kroz rad na nekim prostornim konceptima, ali su pokazali potencijal za uspjeh na širem tržišu pa se nadamo skoroj serijskoj proizvodnji koja će moći angažirati domaće proizvođače i stručnjake.”, izjavio je kreativni direktor Brigade, Damjan Geber.

Ove godine Salone Internazionale del Mobile doživljava svoje 53. izdanje, a trajat će od 8. do 13. travnja, kada će kao i svake godine Milano postati svjetski centar dizajna i namještaja. Organizatori očekuju preko 2.400 izlagača i preko 300.000 posjetitelja na oko 340.000 četvornih metara izložbenog prostora. Na sajmu će biti prisutni ne samo vodeći sektorski proizvođači, već i prestižne tvrtke za opremanje kao što su Hästens, Kvadrat, Iittala, Tom Dixon, te modni brendovi poput Ferréa, Pierre Cardina
i Ungara. Fuori Salone u Zoni Tortona dio je Salone del Mobile kao najveći off-sajam na svijetu gdje proizvođači, brendovi i dizajneri predstavljaju nove ideje.

***
Brigada je agencija za dizajn učinkovitih stambenih, poslovnih, prodajnih i izložbenih prostora, dio međunarodno priznate grupe agencija Bruketa&Žinić OM. Brigada je primila do sada dvije Red Dot nagrade za dizajn, a ove godine nominirana je i za nagradu Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u okviru godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata.